Gå videre til innhold
Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø får matche seg mot de beste på Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november.
Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø får matche seg mot de beste på Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november.

Pressemelding -

​Verdens beste skiskyttere til Sjusjøen

Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen byr på tidenes startfelt når skiskytterne starter OL-sesongen på norsk snø. Både herre- og kvinnekonkurransene har med utøverne som preget verdenscupen sammenlagt i fjor.

Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november. 

Aldri før har så mange av verdensstjernene kommet til Sjusjøen, og vi gleder oss til tidenes vorspiel til verdenscupen og OL-sesongen, sier Vegar Rolfsrud, arrangementkonsulent i Norges Skiskytterforbund.

Arrangøren på Sjusjøen er kjent for sine perfekte løyper allerede tidlig på sesongen, og i år skal så nær som samtlige av topp 5-utøverne fra sammenlagtlista fra forrige sesongs verdenscup måle krefter i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen.

Det betyr at på herresida så skal Ole Einar Bjørndalen og co prøve å skyve disse bort fra pallen (sammenlagtplassering i verdenscupen forrige sesong):

  • Martin Fourcade, Frankrike (1)
  • Anton Shipulin, Russland (2)
  • Johannes Thingnes Bø, Norge (3)
  • Arnd Pfeiffer,Tyskland (4)
  • Simon Schempp, Tyskland (5)

På kvinnesida skal Tiril Eckhoff og Marte Olsbu blant annet få teste seg mot disse:

  • Laura Dahlmeier, Tyskland (1)
  • Marie Dorin Habert, Frankrike (4)
  • Dorothea Wierer, Italia (5)
  • Justine Braisaz, Frankrike(6)
  • Anais Chevalier, Frankrike (7)

Norge stiller fulltallig med elitelandslagene, junior- og utviklingslandslagene. Foruten Norge er følgende nasjoner tilstede med utøvere: Tyskland, Frankrike, Italia, Russland Sveits, Belgia, Polen, Latvia.

- Med så mange nasjoner og sterke løpere er vi overbevist om at publikum får oppleve en kommende olympisk mester eller to i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen. Med nye varmestuer og oppgraderte publikumsfasiliteter ligger alt til rette for spennende konkurranser og gode opplevelser for store og små på Sjusjøen, sier Rolfsrud.

-

Emner


-

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway