Gå videre til innhold
Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø får matche seg mot de beste på Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november.
Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø får matche seg mot de beste på Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november.

Pressemelding -

​Verdens beste skiskyttere til Sjusjøen

Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen byr på tidenes startfelt når skiskytterne starter OL-sesongen på norsk snø. Både herre- og kvinnekonkurransene har med utøverne som preget verdenscupen sammenlagt i fjor.

Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november. 

Aldri før har så mange av verdensstjernene kommet til Sjusjøen, og vi gleder oss til tidenes vorspiel til verdenscupen og OL-sesongen, sier Vegar Rolfsrud, arrangementkonsulent i Norges Skiskytterforbund.

Arrangøren på Sjusjøen er kjent for sine perfekte løyper allerede tidlig på sesongen, og i år skal så nær som samtlige av topp 5-utøverne fra sammenlagtlista fra forrige sesongs verdenscup måle krefter i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen.

Det betyr at på herresida så skal Ole Einar Bjørndalen og co prøve å skyve disse bort fra pallen (sammenlagtplassering i verdenscupen forrige sesong):

  • Martin Fourcade, Frankrike (1)
  • Anton Shipulin, Russland (2)
  • Johannes Thingnes Bø, Norge (3)
  • Arnd Pfeiffer,Tyskland (4)
  • Simon Schempp, Tyskland (5)

På kvinnesida skal Tiril Eckhoff og Marte Olsbu blant annet få teste seg mot disse:

  • Laura Dahlmeier, Tyskland (1)
  • Marie Dorin Habert, Frankrike (4)
  • Dorothea Wierer, Italia (5)
  • Justine Braisaz, Frankrike(6)
  • Anais Chevalier, Frankrike (7)

Norge stiller fulltallig med elitelandslagene, junior- og utviklingslandslagene. Foruten Norge er følgende nasjoner tilstede med utøvere: Tyskland, Frankrike, Italia, Russland Sveits, Belgia, Polen, Latvia.

- Med så mange nasjoner og sterke løpere er vi overbevist om at publikum får oppleve en kommende olympisk mester eller to i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen. Med nye varmestuer og oppgraderte publikumsfasiliteter ligger alt til rette for spennende konkurranser og gode opplevelser for store og små på Sjusjøen, sier Rolfsrud.

-

Emner


-

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway