Gå videre til innhold
HUN ER TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland er endelig klar for verdenscup igjen. Foto: NSSF
HUN ER TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland er endelig klar for verdenscup igjen. Foto: NSSF

Pressemelding -

Uttaket til neste verdenscup i skiskyting og IBU Cup er klart

Marte Olsbu Røiseland er tilbake i manesjen. Se hele oversikten over hvilke skiskyttere som skal representere Norge i Pokljuka og Brezno-Osrblie her.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Marte Olsbu Røiseland velkommen tilbake! Hun har gjort en fenomenal jobb de siste månedene og endelig responderer kroppen på tøff trening. Vi gleder oss virkelig til å se hva hun kan få til i Pokljuka, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Selv sier skiskytter-stjernen at hun ser frem til å få på seg startnummer igjen: - Nå har jeg ventet lenge, og jeg er glad for å endelig kunne si at "I'm back!", smiler Olsbu Røiseland.

På herresiden har det vært utfordrende å sette sammen laget, ettersom herreløperne i IBU Cup også presterer på et svært høyt nivå. Etter diskusjoner mandag med trenerteam, landslagsledelsen og sportslig ledelse i styret i Norges Skiskytterforbund, har konklusjonen blitt at Endre Strømsheim fortsetter i IBU Cup.

– Endre er en utrolig sterk løper med solide prestasjoner så langt denne sesongen. Han har levert på øverste nivå, men nåløyet er trangt. Vi har hatt god dialog med Endre rundt vurderingene som er gjort. Jeg er stolt av at han kommuniserer så tydelig til oss og kjemper for sin plass blant eliten, sier Botnan.

Tarjei Bø beholder dermed sin plass på verdenscuplaget.

– Tarjei er en erfaren skiskytter med en viktig posisjon innad i laget. Han har vist den fremgangen vi ønsket oss i Le Grand Bornand, og vi vet også at løypene som kommer i VM i Oberhof er «som skapt for ham». Vi har derfor vurdert det slik at han fortsetter med resten av eliteløperne, sier Per Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund.

Også i IBU Cup’en har uttaket vært utfordrende, fordi mange løpere presterer på et svært høyt nivå. Erlend Bjøntegaard blir ikke å se til start i neste runde i Brezno-Osrblie.

– Bjøntegaard har masse erfaring og leverte en etterlengtet topplassering på siste fellestart før jul. Vi har likevel vurdert det slik at han ikke tas ut til neste IBU-runde. Vi ønsker å belønne utøvere som leverer gode resultater over flere konkurranser og -helger, og det har Isak Leknes Frey gjort i ASKO Cup før jul, sier utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund, Anders Brun Hennum.

Leknes Frey får dermed den siste plassen til IBU-cupen i Brezno-Osrblie. Også kvinnene leverer bra på hjemmebane i ASKO Cup.

– Eline Grue får nå en mulighet på IBU-cup etter gjentatte pall-plasseringer før jul. Det er tøffe tak også på nivået under eliteløperne, forteller utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund, Anders Brun Hennum.

Uttaket til verdenscupen i Pokljuka blir som følger:

Herrer

Filip Fjeld Andersen (Geilo IL)

Johannes Thingnes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet Skiklubb)

Sturla Holm Lægreid (Bærum Skiklubb)

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdalen IL)

Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)

Karoline Knotten (Vingrom IL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Kontaktperson verdenscup: Per Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund (tlf: 900 42 212)

Uttaket til IBU Cup i Brezno-Osrblie blir som følger:

Kvinner

Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane IL)

Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo og Yttern IL)

Eline Grue (Kvikne IL)

Juni Arnekleiv (Dombås IL)

Maren Bakken (Os IL)

Karoline Erdal (Førde IL)

Reserve: Frida Tormodsgard Dokken (Svene IL)

Herrer

Endre Strømsheim (Bærum Skiklubb)

Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL)

Martin Uldal (Birkenes)

Mats Øverby (Lier IL)

Isak Leknes Frey (Bærum Skiklubb)

Martin Nevland (Figgjo IL)

Reserve: Erlend Øvereng Bjøntegaard (Bevern IL)

Kontaktperson IBU Cup: Anders Brun Hennum, utviklingssjef i Norges Skiskytterforund (Tlf: 480 43 006)

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway