Gå videre til innhold
TV-SUKSESS: Skiskytterne er populære på tv-skjermen. Foto: Christian Haukeli
TV-SUKSESS: Skiskytterne er populære på tv-skjermen. Foto: Christian Haukeli

Pressemelding -

TV-boom for skiskytter-VM

Seer-tallene for skiskytternes VM i Pokljuka øker med 20 prosentpoeng i snitt sammenlignet med i fjor.

Det viser tall hentet fra NRK. Og det er kanskje ikke så rart, for norske skiskytter-fans fikk mye å glede seg over under årets VM i skiskyting i Pokljuka, Slovenia. Totalt ble 14 medaljer, sju gull, tre sølv og fire bronse, hanket inn av de norske skiskytterne.

Tiril Eckhoff og «skiskytter-kometen» Stura Holm Lægreid ble raskt utropt til årets VM-dronning og VM-konge med fire gullmedaljer hver. Totalt var det 7.360.000 millioner tv-seere som fulgte de 12 konkurransene på NRK. I snitt økte tv-tallene med 20 prosentpoeng fra i fjor, gjennomsnittlig 613.000 tv-seere fulgte hver øvelse i år mot 507.000 i fjor.

Herre-stafetten var, i år som i fjor, den konkurransen under VM-programmet som tiltrakk desidert flest tv-seere. Totalt 837.000 nordmenn fulgte den nervepirrende øvelsen hjemmefra. For kvinnenes stafett, som endte med gull på lik linje med herrene, var det hele 705.000 nordmenn som fulgte med. Med en gjennomsnittlig markedsandel gjennom hele mesterskapet på 80 prosent, er Norges Skiskytterforbund svært godt fornøyde:

– Vi er mektig imponerte over utøverne som har prestert gang etter gang denne sesongen, og som dundret inn i VM med god selvtillit og vinnervilje. Under årets mesterskap var det ekstra gøy å følge med hjemmefra, jeg tror hele Norge satt med hjertet i halsen og tårer i øyekroken i løpet av uka! Skiskyting er virkelig spenning fra start til slutt, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Tags

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Halvor Lea

Halvor Lea

Pressekontakt Pressekontakt 419 00 021

Relatert materiale

Skiskyting - den mest attraktive idretten!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo