Gå videre til innhold
GIR SEG: Tiril hentet hjem tre medaljer fra OL i Beijing. Nå avslutter hun sin karriere. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Tiril hentet hjem tre medaljer fra OL i Beijing. Nå avslutter hun sin karriere. Foto: NTB Scanpix

Pressemelding -

Tiril Kampenhaug Eckhoff legger opp

Informasjon til media:

Tiril vil være tilgjengelig for intervjuer utenfor Scandic Holmenkollen Park Hotell torsdag 16. mars fra klokken 9.30. Hun er ikke være tilgjengelig for spørsmål eller kommentarer før morgendagens pressetreff.

Påmelding til pressetreffet imorgen formiddag meldes inn til kommunikasjonssjef i NSSF, Emilie Nordskar, på e-post emilie.nordskar@skiskyting.noeller telefon 900 55 379 innen torsdag 16. mars kl. 08.00.

Medier som eventuelt sender LIVE bes melde inn dette slik at vi kan koordinere best mulig. Litt avhengig av hvor stor pågang det blir, vil vi vurdere eventuelle tilpasninger/fellesløsninger. Det er ikke lagt opp til fellesseanse pt., vi går rett på en-til-en intervjuer. Beklager kort frist!


//


En av Norges aller mest populære idrettsutøvere, og den mestvinnende norske kvinnelige skiskytteren har valgt å legge ski og børse på hylla.

Eckhoff avslutter dermed verdenscupkarrieren der hun starten den – i Holmenkollen. Tiril Kampenhaug Eckhoff debuterte i verdenscupen i 2010/11-sesongen på hjemmebane i Oslo i mars 2011. Bærumsjenta har vunnet verdenscupen sammenlagt i 2020/2021 og har hele ti VM-gull og ti OL-medaljer. Nå setter hun altså punktum for karrieren som profesjonell skiskytter, samme uke som lagvenninne Marte Olsbu Røiseland gjorde det samme.

– Skiskyting har vært livet mitt nesten så lenge jeg kan huske, og det er rart å se for seg et liv uten. Det siste året har jeg jo stått litt på sidelinjen, så det føles i grunnen som en naturlig overgang til steget jeg nå har tatt, og beslutningen om å legge opp. Det er rart og litt trist, men også ganske deilig, sier Tiril Eckhoff.

Sommeren og høsten 2022 slet Eckhoff med kroppen etter en hard sesong og koronavirus, og hun måtte prioritere hvile. I november i fjor sendte Norges Skiskytterforbund ut en pressemelding som informerte om at hun skulle stå over sesongstarten, og ta pause fra trening og konkurranser en periode.

– Det har vært et krevende år og ganske rart for meg å ikke være med på reiser, konkurranser og samlinger. Samtidig har det vært helt naturlig også, gitt at jeg har vært i den situasjonen jeg har vært i hvor jeg har trengt å koble av. Jeg har fått god oppfølging av både trenere og støtteapparat og beholdt kontakten med lagvenninner, så det har vært en veldig fin greie, sier Tiril Eckhoff.

Den 6. desember 2014 vant hun sin første verdenscupseier, da hun vant sprinten i Östersund. Den 5. mars 2016 ble Eckhoff verdensmester på sprinten i VM i Holmenkollen. Hun gikk også på det norske laget som tok gull i stafett.

– Det er spesielt tre ting jeg vil trekke frem fra min karriere. Det første er VM i Holmenkollen 2016 – hele opplevelsen var fantastisk, og den lagfølelsen var enorm. Å få delta i et mesterskap på hjemmebane er noe jeg unner alle som driver med skiskyting! Å få oppleve tre forskjellige olympiske mesterskap er også noe jeg setter veldig høyt, i tillegg til å vinne medaljene selvsagt, smiler Eckhoff.

Det siste hun trekker fram som ekstra spesielt er stemningen innad på laget og de relasjonene hun har skapt:

– Jentene, trenerne, gutta og alle i støtteapparatet har betydd utrolig mye for meg gjennom veldig mange år. De har vært min ekstra familie og jeg er så glad for alt vi har opplevd sammen, smiler Tiril Eckhoff.

På spørsmålet om hvorfor hun velger å sette punktum nå, er den meritterte skiskytteren tydelig:

– Etter mye sykdom og et tøft år så kjenner jeg på motivasjonen, og at den mangler rett og slett. Jeg har opplevd så mye, og føler vel at jeg ikke finner gnisten som trengs for å sette meg nye mål. Da blir det tungt å leve toppidrettslivet. Det er også veldig fint å kunne si at jeg legger opp her i Holmenkollen, det blir en fin avslutning, sier skiskytteren.

Hun tok sin 29. verdenscupseier da hun vant jaktstarten i Holmenkollen 19. mars 2022. Hun gikk dermed forbi Tora Berger og ble mestvinnende norske kvinne i verdenscupen i skiskyting. Samme dag ble hun tildelt Holmenkollmedaljen, av Kong Harald.

– Tirils valg om å avslutte en fantastisk karriere er noe vi selvfølgelig er veldig lei oss for. Hun har vært en herlig humørspreder, en ekstremt rask skiløper og suksessrik skiskytter, en lojal lagvenninne og et ikon for skiskyting verden over. Skiskytter-sirkuset mister en legendarisk utøver og et flott forbilde, som har bidratt til enormt mye spenning for publikum. Vi ønsker Tiril alt godt for veien videre, og håper hun vil ha en rolle innenfor skiskyting også i fremtiden, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Selv er skiskytterstjernen usikker på hva fremtiden bringer, men er optimistisk_

– Nå starter jo det nye livet. Jeg vil gjerne bruke litt tid på å finne ut av hva jeg skal bli når jeg blir stor, og jeg har lyst til å studere. Akkurat hva, vet jeg ikke ennå. Det skal bli godt å bruke litt tid og senke skuldrene skikkelig og bare nyte livet litt, smiler Eckhoff.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway