Gå videre til innhold
Tiril Eckhoff står over Blink-festivalen og landslagssamlinger

Pressemelding -

Tiril Eckhoff står over Blink-festivalen og landslagssamlinger

Tiril Eckhoff deltar ikke på Blink-festivalen, og står også over de nærmeste landslagssamlingene. 

To sesonger med pandemi, et covid-preget OL i Beijing, og en koronainfeksjon i etterkant av sesongen, har kostet mye mentalt og fysisk. Eckhoff har vært svært sliten etter en tøff sesong, og velger derfor å stå over de kommende landslagsaktivitetene for å komme seg til hektene.

- Totalbelastningen har vært for stor i en periode, så jeg trenger litt mer tid til å komme meg igjen. De siste årene har kostet ekstremt mye, og selv om jeg er veldig motivert for å fortsette karrieren min, er jeg ennå ikke helt klar for å satse maksimalt. I bakkant av et OL er det rom for å bruke mer tid på å hente seg inn, og trene litt annerledes og alternativt. Jeg kjenner meg selv godt, og er trygg på at dette er det riktige for meg nå, etter å ha gått på en liten smell, sier Tiril Eckhoff.

Beslutningen innebærer dermed at skiskytteren ikke deltar på Blink-festivalen i Sandnes eller på landslagets samlinger den nærmeste tiden. Hun har full støtte fra landslagsledelsen i sitt valg.

- Det viktigste er at Tiril lytter til kroppen sin, og melder seg klar når hun føler at tiden er riktig. Tiril er motivert, hun er i trening og hun vet hva som kreves i forberedelsene til vintersesongen. Hun får den tiden hun trenger, og så vil trenerne følge henne opp til hun blir med på landslagets opplegg igjen, sier landslagssjef i Skiskytterforbundet, Per Arne Botnan.

Kontaktperson:

Per Arne Botnan , landslagssjef: 900 42 212

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway