Gå videre til innhold
POPULÆR: Tiril Eckhoff er Norges mest populære kvinnelige idrettsutøver i august. Foto: Christian Haukeli
POPULÆR: Tiril Eckhoff er Norges mest populære kvinnelige idrettsutøver i august. Foto: Christian Haukeli

Pressemelding -

Tiril Eckhoff er Norges mest populære kvinnelige idrettsutøver

Skiskytter-stjernen topper Sponsor Insights liste for august.

Tiril Eckhoff har i flere år vært blant Norges mest populære idrettsutøvere, sammen med profiler som Karsten Warholm, Johannes Thingnes Bø og Therese Johaug.

I sommer har imidlertid Fossum-jenta klatret helt til topps og troner nå øverst på lista. Eckhoff har klatret hele sju prosent fra juli måned og er nå på andreplass kun slått av Karsten Warholm, og er dermed Norges mest populære kvinnelige utøver.

– Dette er jo rått! Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er skikkelig stas å se at folk setter pris på meg både som utøver og person, og at de åpenbart liker de verdiene jeg står for. Jeg håper jeg kan være et godt forbilde, sier skiskytter-esset som vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Blant de topp-10 mest populære utøverne finner vi hele tre skiskyttere. Brødrene Bø og Eckhoff har i lang tid alle tre ligget på de øverste ti plasseringene. Norges Skiskytterforbund er stolte av de folkelige og jordnære profilene.

– Vi er heldige som har en raus, positiv og inkluderende gjeng utøvere. Alle våre skiskyttere fortjener å stå på denne lista, og vi har et solid lag som sammen gjør hverandre gode. At Johannes, Tarjei og Tiril er helt på topp sier noe om hvilken standing skiskyting har – også på sommerstid. Veldig stas både for dem og oss, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Norges mest populære idrettsutøvere for august 2021*:

1. Karsten Warholm 43 %

2. Tiril Eckhoff 35 %

3. Jakob Ingebrigtsen 34 %

4. Johannes Thingnes Bø 34 %

5. Birgit Skarstein 32 %

6. Marit Bjørgen 32 %

7. Therese Johaug 31 %

8. Johannes Høsflot Klæbo 31 %

9. Tarjei Bø 29 %

10. Erling Braut Haaland 25 %

*Kilde: Sponsor Insight 2021

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway