Gå videre til innhold
Tarjei Bø står over BMW IBU World Cup i Holmenkollen

Pressemelding -

Tarjei Bø står over BMW IBU World Cup i Holmenkollen

Etter at Tarjei Bø har merket at kroppen ikke har fungert som den skal på de siste konkurransene, ble dette bekreftet på dagens profiltest på løpemølla på Olympiatoppen. Dermed har Tarjei i dag tatt avgjørelsen i samråd med landslagstrener, Egil Gjelland og Lege, Ola Berger om å stå over BMW IBU World Cup i Holmenkollen. Bakgrunnen for beslutningen er at Tarjei fikk påvist Rhinovirus som årsak til hans forkjølelse i julen. Lege Ola Berger kan opplyse at Rhinovirus er et vanlig forkjølelsesvirus, men kan i enkelte tilfeller gi mer langvarig sykdomsforløp og kreve lenger tid før en er tilbake i form. Det er dette som er mest sannsynlig årsak til at Tarjei ennå ikke er fullt ut restituert.

«Tarjei har vist tidligere at han kan prestere godt i mesterskap selv om han har vært bort med sykdom. Nå kjører vi full fokus mot å få han i VM form og da var det viktig å lytte til gode råd og la han stå over selv om lysten til å gå i Holmenkollen og til å prestere godt selvfølgelig var på topp, sier landslagssjef Egil Gjelland».

«Nå er alt fokus på å få dette ut av kroppen slik at jeg kan komme i form til VM i Kontiolahti i mars.  Jeg har tidligere vist at jeg kan prestere i mesterskap med sykdomsavbrekk i oppkjøringen, og tror at jeg kan klare det igjen. Så jeg er offensiv og innstilt på å gjøre de riktige prioriteringene hver dag frem mot VM».

Erlend Øvereng Bjøntegaard kommer inn på det norske laget i helgens konkurranser. 

Alle henvendelser om Tarjei kan rettes til Markeds- og Kommunikasjonssjef Gunnar Nybø. Tlf 95 76 88 99

Emner

Kategorier

Kontakter

Per Arne Botnan

Per Arne Botnan

Landslagssjef 900 42 212

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway