Gå videre til innhold

Pressemelding -

Tandrevold og Knotten har avsluttet sesongen

Sykdom i etterkant av verdenscupsesongen gjør at Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Knotten står over NM-konkurransene på Geilo. Resten av eliteløperne på herre- og kvinnesiden blir derimot å se på startstreken.

Tandrevold og Knotten - som begge kan se tilbake på sterke prestasjoner i verdenscupen gjennom vinteren - har dermed gått sitt siste renn for sesongen.

-Jeg dro med meg litt sykdom inn i påskeuka og kjenner at kroppen ikke er restituert ennå. Da er det mest fornuftig å stå over NM, lade batteriene skikkelig og komme inn til oppkjøringen av en ny sesong med masse overskudd og energi, sier Tandrevold.

Karoline Knotten har også slitt med litt sykdom den siste tiden, men er frisk nok til at hun kommer til Geilo som tilskuer i løpet av helga.

Ellers er alle eliteløperne som har konkurrert i verdenscupen denne sesongen klare for å kjempe om kongepokalene. Sprint står på programmet fredag, før det blir fellesstart lørdag og stafett søndag.

Verdenscupvinner og VM-konge Johannes Thingnes Bø står over de individuelle løpene, men går stafetten søndag.

Landslagssjef Per Arne Botnan sier løperne ser fram til å avslutte sesongen med stil på Geilo.

-Selv om vi selvfølgelig skulle ønske at absolutt alle var her, får vi være glade for at de aller fleste er friske og klare for å ta ut det siste. Vi er heldige som får avslutte sesongen under så gode vinterforhold på Geilo, og med flotte løyper. Vi gleder oss, sier Botnan.

Sammen med trenere og utøvere er han i gang med evalueringen av inneværende sesong, samtidig som man er godt i gang med planleggingen av den neste. I løpet av helga vil også uttak av landslag for kommende sesong stå på agendaen for landslagsledelsen.

Emner

Kontakter

Per Arne Botnan

Per Arne Botnan

Landslagssjef 900 42 212
Therese Engebråten

Therese Engebråten

Sponsoransvarlig Marked, kommunikasjon og sosiale medier 979 69 281

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway