Gå videre til innhold
Spenning i sikte besøker Stiklestad

Pressemelding -

Spenning i sikte besøker Stiklestad

Lørdag 27. og søndag 28. august kommer Spenning i sikte, sammen med Synnøve Solemdal til Stiklestad. Spenning i sikte er en omreisende aktivitetsarena der barn og unge får anledning til både å prøve, og til å bli bedre kjent med skiskyting.

- Målet med Spenning i sikte er å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien, sier Tora Berger, prosjektleder for Spenning i sikte.

Aktiviteter for barn og unge
Spenning i sikte vil foregå over to dager i Stiklestad. Lørdagen befinner vi oss i Verdal sentrum ved togstasjonen, og det blir lek og moro relatert til skiskyting for barn og unge. Spenning i sikte består av en aktivitetsarena som inneholder blant annet besøk i Norges Skiskytterforbundets smøretrailer, hinderløype, byggeklosser og selvfølgelig laserskyting.

Alle som gjennomfører aktivitetsløypa under Spenning i sikte får medalje og mulighet til å stå øverst på premiepallen vår. Aktivitetene passer for barn og unge mellom 6 og 15 år.

Skiskytter Synnøve Solemdal blir med på besøket i Verdal sentrum på lørdag. 

Søndag blir det temadag med treningsøkt på Blommen skisenter.

Håper på økt rekruttering etter VM
VM i Holmenkollen i vinter var en stor suksess, og nå håper Norges Skiskytterforbund at suksessen fra VM skal føre til økt rekruttering over hele landet. Skiskyting er en idrett som har vokst mye i Norge, og de siste fem årene har rekrutteringen økt med 46 prosent.

- Med Spenning i sikte håper vi å bringe entusiasmen fra VM videre ut til det norske folk og sørge for enda større rekruttering, sier Tora Berger.

- Gjennom Spenning i sikte ønsker vi at barn og unge skal bli bedre kjent med skiskyting ved å bryne seg på øvelser for både hode og hender, akkurat slik våre aktive utøvere gjør hver dag. Dessuten ønsker vi å bidra til økt kompetanse med et besøk og foredrag hos den lokale skiskytterklubben, sier Rakel Rauntun, generalsekretær i Norges skiskytterforbund.

Spenning i sikte skal holde til i Verdal sentrum ved togstasjonen kl. 10.00-15.00 førstkommende lørdag.

Hit skal Spenning i sikte 2016:

  • 4.-5. juni Vik
  • 11.-12. juni Stårheim
  • 5.-6. august Nordreisa
  • 13.-14. august Skjervøy
  • 20.-21. august Snåsa
  • 27.-28. august Stiklestad
  • 10.-11. september Skaun
  • 17.-18. september Vinstra
  • 1.-2. oktober Simostranda
  • Lillesand (dato ikke bestemt)

Vedlagte bilder kan brukes fritt. 

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway