Følg Norges Skiskytterforbund

Spenning i sikte besøker Skaun

Pressemelding   •   sep 06, 2016 12:30 CEST

Lørdag 10. og søndag 11. september kommer Spenning i sikte med Tora Berger og Emil Hegle Svendsen til Skaun. Spenning i sikte er en omreisende aktivitetsarena der barn og unge får anledning til både å prøve, og til å bli bedre kjent med skiskyting.

- Målet med Spenning i sikte er å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien, sier Tora Berger, prosjektleder for Spenning i sikte.

Aktiviteter for barn og unge
Spenning i sikte vil foregå over to dager i Skaun. Lørdagen kl. 11-15 befinner vi oss ved Skaun ungdomsskole, og det blir lek og moro relatert til skiskyting for barn og unge. Spenning i sikte består av en aktivitetsarena som inneholder blant annet besøk i Norges Skiskytterforbundets smøretrailer, hinderløype, byggeklosser og selvfølgelig laserskyting.

Alle som gjennomfører aktivitetsløypa under Spenning i sikte får medalje og mulighet til å stå øverst på premiepallen vår. Aktivitetene passer for barn og unge mellom 6 og 15 år.

Skiskytterstjernene Tora Berger og Emil Hegle Svendsen vil også være til stede, sammen med Skauns egen utviklingslandslagsutøver Kristin Våga Fløttum. Lørdag kl. 13 blir det skytedueller mellom landslagsutøverne og ordførerne i kommunen. 

Søndag flytter Spenning i sikte til Ramsjøen Arena, der Tora Berger vil holde temaforedrag og dele ut Skiskytterforbundets utstyrspakke til Skaun IL skiskyting. Tora vil også lede en treningsøkt for klubbens løpere.

Håper på økt rekruttering etter VM
VM i Holmenkollen i vinter var en stor suksess, og nå håper Norges Skiskytterforbund at suksessen fra VM skal føre til økt rekruttering over hele landet. Skiskyting er en idrett som har vokst mye i Norge, og de siste fem årene har rekrutteringen økt med 46 prosent.

- Med Spenning i sikte håper vi å bringe entusiasmen fra VM videre ut til det norske folk og sørge for enda større rekruttering, sier Tora Berger.

- Gjennom Spenning i sikte ønsker vi at barn og unge skal bli bedre kjent med skiskyting ved å bryne seg på øvelser for både hode og hender, akkurat slik våre aktive utøvere gjør hver dag. Dessuten ønsker vi å bidra til økt kompetanse med et besøk og foredrag hos den lokale skiskytterklubben, sier Rakel Rauntun, generalsekretær i Norges skiskytterforbund.

Spenning i sikte skal holde til ved Skaun ungdomsskole kl. 11.00-15.00 førstkommende lørdag. Fra kl. 10 på søndag blir det temaforedrag og treningsøkt på Ramsjøen Arena. 

Hit skal Spenning i sikte 2016:

  • 4.-5. juni Vik
  • 11.-12. juni Stårheim
  • 5.-6. august Nordreisa
  • 13.-14. august Skjervøy
  • 20.-21. august Snåsa
  • 27.-28. august Stiklestad
  • 3.-4. september Froland og Birkenes
  • 10.-11. september Skaun
  • 17.-18. september Vinstra
  • 1.-2. oktober Simostranda

Vedlagte bilder kan brukes fritt.