Gå videre til innhold
Søker skiskytter-VM til Holmenkollen

Pressemelding -

Søker skiskytter-VM til Holmenkollen

Norges Skiskytterforbund sender søknaden om VM i skiskyting 2028/2029 i mai.

– Jeg kan bekrefte at byrådet og Oslo kommune står bak en VM-søknad sammen med Norges Skiskytterforbund og at vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier Anita Leirvik North, byråd for kultur og næring i Oslo kommune.

Den formelle tildelingen av mesterskapene for 2028 og 2029 vil skje på IBU-kongressen i september i år.

I forkant av tildelingen vil IBU grundig evaluere alle VM-søknadene, før det er medlemsforbundene som stemmer over hvilken kandidat de ønsker som arrangører av VM i 2028 og 2029. Holmenkollen legger inn søknad for begge årene.

– Byrådet vil at Oslo skal være et naturlig valg som vertskapsby for store internasjonale mesterskap og idrettsarrangement. Med skiskytter-VM i Holmenkollen vil vi sette Oslo på kartet som vinterhovedstad og idrettsby, sier Hallstein Bjerke, Oslos finansbyråd.

Skal ikke «bare handle om sporten»

Sist Norge var VM-arrangør i skiskyting var i 2016 og før det, i år 2000. For åtte år siden solgte arrangørselskapet 125.000 VM-billetter fordelt på 1,5 uke med konkurranser.

– Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom er både ønskelig og forventet, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Generalsekretæren håper et norsk mesterskap vil bidra til å sette søkelys på viktige fokusområder for skiskytterne:

- Vi er opptatt av verdier som inkludering, mental helse og miljø – i tillegg til det rent sportslige selvsagt. Målet er at mesterskapet blir et arrangement som viser at idretten samler oss om viktige fanesaker, og at det er sosialt og godt sted for barn og unge på utvikle seg, sier Djupvik.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonssjef i Norges Skiskytterforbund, Emilie Nordskar tel: 900 55 379

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway