Følg Norges Skiskytterforbund

Skiskytterstjernene kommer til Blinkfestivalen

Pressemelding   •   jul 04, 2016 13:14 CEST

Det blir tett mellom profilene under årets Blinkfestival, som går av stabelen 27.- 30. juli i Sandnes, Gjesdal og Lysebotn.

Alle de norske elitelandslagsutøverne i skiskyting kommer til Blinkfestivalen, det samme gjør våre utviklingslandslags- og juniorlandslagsutøvere. 

De norske skiskytterne får konkurranse fra blant andre franske, tyske, svenske og amerikanske skiskyttere. Hele 16 nasjoner har meldt sin ankomst til Blinfestivalen for å delta i skiskytter- og langrennkonkurransene. Se vedlegg nederst i saken for utfyllende informasjon. 

Arrangøren melder om rekorddeltakelse i alle distanser og påmeldingen måtte i de fleste klasser stenges allerede etter noen timer. Totalt kommer nærmere 1250 løpere til å delta i årets Blinkfestival! I tillegg kommer 3000 barn som får prøve seg på rulleski og skyte med laservåpen på Kidcampen i Sandnes.

Program skiskytterkonkurransene for seniorer:
Fredag 29. juli:
Kl. 16.00: Skytekonkurranse
Fra kl. 18:55: Fellesstarter for kvinner og menn

Lørdag 30. juli: 
Fra kl. 16.15: Kvartfinaler supersprint for kvinner og menn
Fra kl. 19.20: Semifinaler supersprint for kvinner og menn
Fra kl. 20.25: Finaler supersprint for kvinner og menn

Konkurransene sendes på NRK. 

I tillegg til skiskytterkonkurransene blir det langløp fra Ålgård til Sandes på onsdag og Lysebotn Opp på torsdag samt langrennskonkurranser fredag og lørdag i sentrum av Sandnes. Fullstending program.

I forbindelse med Blinkfesivalen vil det avholdes pressetreff med elitelandslagsutøverne i Sandes fredag 29. eller lørdag 30. juli. Invitasjon med nærmere informasjon kommer. 

Blinkfestivalens hjemmeside