Gå videre til innhold
Skiskytternes sesongstart flyttes til Birkebeineren skistadion

Pressemelding -

Skiskytternes sesongstart flyttes til Birkebeineren skistadion

Utfordringer med snøproduksjon gjør det nødvendig å flytte arrangementet fra Sjusjøen.

– Ved å flytte arrangementet til Birken kan vi gjennomføre en sesongstart med lengre løyper og bedre snøforhold enn det som hadde vært mulig på Sjusjøen Arena Natrudstilen. Det er ikke ideelt, men når situasjonen er som den er, er dette et godt alternativ med arrangement på Lillehammer i 2,5 km løype, forteller arrangementskonsulent i Norges Skiskytterforbund, Christian Gedde-Dahl.

Arrangøren på Sjusjøen var lenge optimistiske med tanke på snømengde og -produksjonsforhold. De var avhengig av en kuldeperiode frem til Sesongstart for å få produsert opp den nødvendige mengden snø som kreves. Værmeldingen i neste langtidsperiode innbyr ikke til at snøkanonene kan starte opp på Sjusjøen Arena Natrudstilen.

Mandag ble det klart at det ikke lar seg gjennomføre på en tilfredsstillende måte. Løsningen ble å samkjøre med Norges Skiforbund, som skal avholde verdenscup i nordiske grener på Lillehammer i starten av desember.

– Vi er takknemlige for samarbeidet med Skiforbundet, og setter stor pris på fleksibiliteten fra de og Olympiaparken på Lillehammer. Vi vet at det er stor snømangel rundt om kring i landet, og at mange ønsker å komme seg på ski, men vi er nå nødt til å begrense bruken av løypene på Lillehammer i tiden fremover for å sikre gjennomføringen av arrangement både for skiskyttere og WC i langrenn, forklarer Gedde-Dahl.

For å ytterligere trygge gjennomføringen vil det som er av snølager på Sjusjøen flyttes ned til Lillehammer for å kompensere for at snøen på Lillehammer nå vil legges ut tidligere enn først planlagt. Det vil altså bli begrensninger for aktive skiskyttere og langrennsløpere, samt øvrige ivrige skigåere når det gjelder å bruke den 2,5 kilometer lange skiløypa som kjøres ut i starten av nesten uke.

Sesongstart Skiskyting vil dermed gå som planlagt, med nødvendige tilpasninger til ny arena og noe endrede fasiliteter.

Sesongstart Skiskyting 11. – 13. november

  • Landets beste skiskyttere og internasjonale skiskytterstjerner starter sin sesong med sprint og fellesstart lørdag 12. og søndag 13. november
  • Sesongstarten sendes på NRK1 og samler om lag 3-4000 publikummere
  • Rennet har vært arrangert på Natrudstilen på Sjusjøen i en årrekke, men grunnet utfordrende snøforhold må arrangementet i år flyttes til Birkebeineren Skistadion.
  • Les mer på sesongstartskiskyting.no

Til opplysning blir det gjennomført befaring i anlegget på Lillehammer torsdag. Det vil da være anledning for intervjuer med nøkkelpersonell. For avtale om intervju kontakt Erik Haugen.

E-post: erik@ringsaker-almenning.no

Telefon:+47 906 24 048

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway