Gå videre til innhold
LEDER IBU CUP: Endre Strømsheim leder sammenlagt i IBU Cup'en og er klar for EM i Lenzerheide. Foto: Christian Haukeli/NSSF
LEDER IBU CUP: Endre Strømsheim leder sammenlagt i IBU Cup'en og er klar for EM i Lenzerheide. Foto: Christian Haukeli/NSSF

Pressemelding -

Skiskytternes EM-uttak er klart

EM i Lenzerheide i Sveits går av stabelen 23. - 29. januar.

- Vi har høye forventninger til dette mesterskapet, og må nok finne oss i at vi har et favorittstempel, røper Anders Brun Hennum, ansvarlig for Norges Skiskytterforbunds fire utviklingslandslag.

På herresiden sender Norges Skiskytterforbund totalt sju løpere. Erlend Bjøntegaard er tittelforsvarer på sprint og har personlig startplass til den distansen. Sverre Dahlen Aspenes har personlig startplass på normalprogram og sprint og er tittelforsvarer på normal og jaktstart.

- Det har vært vanskelig å ta ut laget, og det er veldig høyt nivå på løperne som skal ut og representere Norge. Normalt sett er det et høyere nivå i Europamesterskap enn i IBU Cupen, men jeg tror vi stiller veldig sterkt og vi kan ha forhåpninger om gode plasseringer, forteller Anders Brun Hennum, utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund.

Også for jentene har den tidligere rekrutt-treneren høye forventninger.

- Fem av seks jenter har vært på pallen i IBU Cupen og vi har sterke utøvere også på kvinnesiden. Dette skal bli et artig mesterskap med gode konkurranser der jeg håper alle som deltar får høste nyttig erfaring og kose seg underveis. Det er i alle fall målet, fortsetter Anders Brun Hennum, utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund.

PROGRAM
For fullstendig EM-program, se her.

Kvinner

Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)

Maren Hjelmeseth Kirkeeide (Markane IL)

Juni Arnekleiv (Dombås IL)

Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo & Ytteren IL)

Frida Tormodsgard Dokken (Svene IL)

Karoline Erdal (Førde IL)

Reserve: Jenny Enodd (Budalen IL)

Menn

Martin Uldal (Birkenes IL)

Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)

Endre Strømsheim (Bærums Skiklub)

Sindre Fjellheim Jorde (Asker Skiklubb)

Mats Øverby (Lier IL)

Sverre Dahlen Aspenes (Skatval IL)

Erlend Bjøntegaard (Bevern IL)

Reserve: Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL)


//

Info: Grunnkvote for hver distanse i EM er seks utøvere, og maksimal kvote er sju utøvere på start (selv om vi har to tittelforsvarere). Vi kan kun registrere sju utøvere inn i mesterskapet.


Kontaktperson: Anders Brun Hennum, tlf: 4804 3006

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway