Gå videre til innhold
NORSK REPRESENTASJON: Gunhild Kvistad har blitt medlem i IBUs nyopprettede bærekraftkomite. Her avbildet med NSSF president Arne Horten til høyre og ansvarlig for sport i styret, Gjermund Hol til venstre. Foto: NSSF
NORSK REPRESENTASJON: Gunhild Kvistad har blitt medlem i IBUs nyopprettede bærekraftkomite. Her avbildet med NSSF president Arne Horten til høyre og ansvarlig for sport i styret, Gjermund Hol til venstre. Foto: NSSF

Pressemelding -

Skiskytterne sikret seg plass i internasjonal bærekraftkomite

Styrerepresentant i Norges Skiskytterforbund Gunhild Kvistad er med i den nyopprettede «Sustainibility Commisson» i IBU.

- Jeg ser frem til å ta tak i viktige saker som berører hele skiskytter-familien både her hjemme og internasjonalt. Idretten står overfor viktige veivalg når det kommer til bærekraft, forteller Gunhild Kvistad i IBUs nye bærekraftkomite.

Bærekraftkomiteen til det Internasjonale Skiskytterforbundet består av sju deltagere og har som formål å øke bevisstheten, samt å vurdere og fremme forslag som bidrar til å nå IBUs målsetting om å bli klimanøytrale innen 2030.

- Vi skal også arbeide for å gjøre skiskytterarrangementene våre enda mer bærekraftige. Det er et viktig arbeid vi også skal gjøre her hjemme, fortsetter Kvistad.

Norges Skiskytterforbund lanserte sitt Prosjekt Snøkrystall i midten av januar med mål om å markere sin utålmodighet etter klimatiltak som virkelig monner. Bærekraftstrategien til NSSF skal være klar til neste sesong som starter i mai. Generalsekretær for skiskytterne, Morten Djupvik, er tydelig på at IBUs nye komite også må presse på overfor beslutningstakere:

- Vi er helt klare på at vi trenger politikere som legger til rette for mer klimavennlige løsninger og det må være tydelig for oss i idretten hva som faktisk skal på plass for at vi når målet om 1,5 grader innen 2030. Jeg håper vi kan fremme dette synet også i komiteen til IBU, sier Djupvik.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway