Gå videre til innhold
NORSK REPRESENTASJON: Gunhild Kvistad har blitt medlem i IBUs nyopprettede bærekraftkomite. Her avbildet med NSSF president Arne Horten til høyre og ansvarlig for sport i styret, Gjermund Hol til venstre. Foto: NSSF
NORSK REPRESENTASJON: Gunhild Kvistad har blitt medlem i IBUs nyopprettede bærekraftkomite. Her avbildet med NSSF president Arne Horten til høyre og ansvarlig for sport i styret, Gjermund Hol til venstre. Foto: NSSF

Pressemelding -

Skiskytterne sikret seg plass i internasjonal bærekraftkomite

Styrerepresentant i Norges Skiskytterforbund Gunhild Kvistad er med i den nyopprettede «Sustainibility Commisson» i IBU.

- Jeg ser frem til å ta tak i viktige saker som berører hele skiskytter-familien både her hjemme og internasjonalt. Idretten står overfor viktige veivalg når det kommer til bærekraft, forteller Gunhild Kvistad i IBUs nye bærekraftkomite.

Bærekraftkomiteen til det Internasjonale Skiskytterforbundet består av sju deltagere og har som formål å øke bevisstheten, samt å vurdere og fremme forslag som bidrar til å nå IBUs målsetting om å bli klimanøytrale innen 2030.

- Vi skal også arbeide for å gjøre skiskytterarrangementene våre enda mer bærekraftige. Det er et viktig arbeid vi også skal gjøre her hjemme, fortsetter Kvistad.

Norges Skiskytterforbund lanserte sitt Prosjekt Snøkrystall i midten av januar med mål om å markere sin utålmodighet etter klimatiltak som virkelig monner. Bærekraftstrategien til NSSF skal være klar til neste sesong som starter i mai. Generalsekretær for skiskytterne, Morten Djupvik, er tydelig på at IBUs nye komite også må presse på overfor beslutningstakere:

- Vi er helt klare på at vi trenger politikere som legger til rette for mer klimavennlige løsninger og det må være tydelig for oss i idretten hva som faktisk skal på plass for at vi når målet om 1,5 grader innen 2030. Jeg håper vi kan fremme dette synet også i komiteen til IBU, sier Djupvik.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway