Gå videre til innhold

Pressemelding -

Skiskytterne lanserer nytt klimaprosjekt i Ruhpolding


Etterlyser konkrete handlinger og klimatiltak som monner. – Det er det eneste som kan redde sporten vår, sier Skiskytterforbundet.

Smale striper kunstsnø gjennom grønne jorder og sletter er blitt hverdagen for skiskytterne. Søndag lanserer Norges Skiskytterforbund prosjekt Snøkrystall som sitt bidrag til klimasaken.

– Prosjekt Snøkrystall markerer at vi er utålmodige etter klimatiltak og -planer som virkelig bidrar til å redde vinteren og sporten vår. Vi oppfordrer med dette politikerne til å jobbe raskere og utvikle troverdige handlingsplaner, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Klassifiseringsselskapet DNV anslår nemlig at Norge kun vil klare å kutte 25 prosent av utslippene innen 2030, i stedet for 55 prosent som forpliktelsen er. Ifølge klimaforskere fra Meteorologisk Institutt har Oslo mistet 21 snødager på 30 år. Tromsø har mistet 17.

– Dagens unge skiskyttertalenter være på sitt aller beste, midt i det tiåret der klimapanelet frykter vi passerer 1,5 graders oppvarming. Da spørs det hvor vi finner skimuligheter i dette landet, fortsetter generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Vil inspirere andre

Sturla Holm Lægreid og Ingrid Landmark Tandrevold er blant utøverne som har latt seg engasjere av kampanjen.

– Vi skiskyttere er absolutt en del av problemet, og derfor ønsker vi å bruke vår stemme til å sette søkelys på saken. Jeg vil prøve å redde vinteren, men jeg er skiskytter – ikke klimaekspert. Alle må bidra på sin måte, og dette er mitt bidrag her i dag, sier Sturla Holm Lægreid og får støtte av lagvenninne Landmark Tandrevold.

– Vårt budskap er enkelt og greit at både myndighetene, næringslivet og vi i idretten må gjøre mer. Alle som elsker vinteren kan bli med i kampanjen, og vi håper dette kan inspirere flere, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Norges Skiskytterforbund lanserer prosjektet under verdenscupen i Ruhpolding og markerer saken gjennom en smeltende snøkrystall på jakka som en påminnelse om at vinteren er truet og som en oppfordring til politikerne om å «raska på».

– Vi er i gang med å utvikle en operativ handlingsplan for å redusere våre egne utslipp der vi ser på fire store utslippsfaktorer: transport, mat, snøproduksjon og utstyr. Vi skal involvere hele skiskytter-familien og våre samarbeidspartnere slik at tiltakene vi enes om er godt forankret når de blir presentert, sier Morten Djupvik, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

Hva er prosjekt Snøkrystall?

  • Prosjekt Snøkrystall, er skiskyting sitt bidrag til klimasaken. Målet er at alle som er glad i vinteren tydelig markerer at vi er utålmodige etter klimatiltak og -planer som virkelig bidrar til å redde vinteren og sporten vår.
  • Her kan du lese mer om initiativet og finne symbolet: https://skiskyting.no/norges-s...
  • Her finnes link til et gratis redigeringsprogram Canva der du kan laste opp ditt profilbilde sammen med snøkrystallen og laste ned igjen for å bruke i sosiale medier.
  • Alle kan delta i kampanjen gjennom å bruke symbolet.
  • Prosjektet er en del av NSSF sin bærekraftstrategi som er under utvikling. Handlingsplanen skal være klar før neste sesong, og vil involvere hele skiskytter-Norge og samarbeidspartnere.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway