Gå videre til innhold
FORNØYDE: Norges Skiskytterforbund er det åttende største sponsorobjektet i 2021. Foto: NSSF
FORNØYDE: Norges Skiskytterforbund er det åttende største sponsorobjektet i 2021. Foto: NSSF

Pressemelding -

Skiskyting klatrer mest

Norges Skiskytterforbund plasserer seg på åttende plass på Sponsor Insights liste over Norges største sponsorobjekter i 2021.

Skiskytterne er med dette det sponsorobjektet som klatrer aller mest, med et byks på seks plasser fra i fjor, ifølge rapporten «Det norske sponsormarkedet 21/22» fra Sponsor Insight. I fjor lå forbundet på en 14. plass, mens de i år er nummer åtte.

– Skiskytterfamilien vokser, og det er vi skikkelig glade for! De siste årene har vi engasjert hele organisasjonen i sponsorarbeidet, og kommet enda tettere sammen på tvers av sport, bredde og rekruttering, marked og administrasjon. Det sikrer god forankring og et bredt engasjement, forteller Emilie Nordskar, markeds- og kommunikasjonssjef i Norges Skiskytterforbund.

Det norske sponsormarkedet omsatte for fem milliarder kroner i 2021, som tilsvarer en oppgang på litt mer enn seks prosent fra året før. Skiskytternes sponsorinntekter har økt med 30 prosent siden 18/19-sesongen. Nordskar mener oppskriften på suksess beror på tre faktorer.

– Vi måler kontinuerlig og bruker denne dataen aktivt, i tillegg til at vi skreddersyr aktiveringen for alle partnerne hovedsakelig med bruk av egne ressurser. Vi har også fantastiske profiler som vi har hatt fokus på å bygge opp, og gjennom en tett relasjon med sport har vi skapt et attraktivt produkt, sier Emilie Nordskar, markeds- og kommunikasjonssjef i Norges Skiskytterforbund.

Daglig leder i Sponsor Insight, Vegard Arntsen, som står bak rapporten «Det norske sponsormarkedet 21/22», sier at det med unntak av året 2020 har vært en kraftig vekst i sponsormarkedet siden de begynte å måle dette markedet for første gang i 2009. I løpet av disse årene har markedet økt med to milliarder kroner.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway