Gå videre til innhold

Pressemelding -

Rekordinteresse for skiskyting

Idretten flest nordmenn interesserer seg for er skiskyting. Brødrene Bø og resten av deres lagkamerater slår dermed både fotball og langrenn i april måned.

Det viser tall fra Sponsor Insight. Analyseselskapet spør nordmenn hvilken idrett de interesserer seg mest for, på månedlig basis. I april ligger skiskyting altså øverst på lista, foran idretter som fotball, langrenn, håndball og alpint.

– At skiskyting plasserer seg øverst på tabellen etter enda en fantastisk sesong, illustrerer nok hvor spennende nordmenn synes idretten er. I tillegg kan det bety at profiler som Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff fortsetter å sjarmere det norske folk gjennom gode sportslige prestasjoner og ved å by på seg selv i forskjellige kanaler, sier Vegard Arntsen i Sponsor Insight.

Skiskyting hadde et fantastisk OL i Beijing med rekordhøye seer-tall også der. Med seks gull, to sølv og seks bronsemedaljer, fikk de norske utøverne med seg hele 14 medaljer i bagasjen. Utøvere som Tiril Eckhoff og brødrene Bø fortsetter å være blant Norges topp 10 mest populære idrettsutøvere uavhengig av vinter- eller sommeridretter.

– Vi er veldig stolte av å prestere som vi gjør både sportslig og på slike lister som denne fra Sponsor Insight. Vi opplever at stemningen innad i laget og forbundet er inkluderende og god. Det er skikkelig stas at så mange nordmenn velger å heie på oss – det har betydd enormt mye for motivasjonen de siste to sesongene, forklarer generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.


Idrettsinteresse i april (kilde: Sponsor Insight) 

Skiskyting

41% 

Fotball

40%

Langrenn

39%

Håndball

37%

Alpint

26%

Skihopping

25%

Friidrett

24%

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Therese Engebråten

Therese Engebråten

Sponsoransvarlig Marked, kommunikasjon og sosiale medier 979 69 281

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway