Gå videre til innhold
MANGLER LAGVENNINNER: Ida Lien, Ragnhild Femsteinevik og Juni Arnekleiv blir ikke å se i Nove Mesto i helgen. Foto: Emil Sørgård/NSSF.
MANGLER LAGVENNINNER: Ida Lien, Ragnhild Femsteinevik og Juni Arnekleiv blir ikke å se i Nove Mesto i helgen. Foto: Emil Sørgård/NSSF.

Pressemelding -

Redusert lag i Nove Mesto

Sykdom blant kvinnene på skiskytternes elitelandslag gjør at kun halvparten stiller til start i Tsjekkia.

Dermed er det kun Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Karoline Knotten som skal gå konkurranser de kommende dagene. Ida Lien, Ragnhild Femsteinevik og Juni Arnekleiv er alle tre rammet av sykdom.

- Det er snakk om luftveisinfeksjoner og magetrøbbel. Det er bare å ta tiden til hjelp og slappe av i rolige omgivelser. Så satser vi på at de alle tre er tilbake igjen innen kort tid, forteller landslagslege Aasne Fenne Hoksrud.

Det vil ikke bli sendt inn nye utøvere i troppen i Nove Mesto. Årsaken er at rekruttlandslaget befinner seg i Canmore i Canada, mens juniorlandslaget er i VM i Kasakhstan.

- Logistikkmessig blir den lange reiseveien en utfordring for oss, så derfor lar vi være å hente inn andre utøvere denne gangen, forklarer Per Arne Botnan, landslagsjef i Norges Skiskytterforbund.

Konkurransene i Nove Mesto starter med sprint for herrene torsdag 2. mars. Alle øvelsene sendes på TV2. Fullt program finnes her: https://www.biathlonworld.com/calendar

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Landslagssjef Per Arne Botnan på telefon 900 42 212

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway