Gå videre til innhold
F.v. Stefan Marx, Emilie Nordskar, Tiril Eckhoff, Morten Aa Djupvik, Anne Lindboe, Arne Horten (foto IBU)
F.v. Stefan Marx, Emilie Nordskar, Tiril Eckhoff, Morten Aa Djupvik, Anne Lindboe, Arne Horten (foto IBU)

Pressemelding -

Oslo og Holmenkollen tildelt VM i skiskyting 2029

Norges Skiskytterforbund er tildelt verdensmesterskapet i skiskyting i 2029. Innovative løsninger og et sterkt miljøfokus ble oppskriften på Kollen-seier.

– Jeg er veldig glad for at det Internasjonale Skiskytterforbundet har valgt Norge og Holmenkollen som arena for VM i skiskyting i 2029. Norge og Norges Skiskytterforbund har solide erfaringer som vertskap og jeg er sikker på at VM i Kollen kommer til å bli en fantastisk idrettsfest, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffrey.

Norges Skiskytterforbund er svært fornøyde med å sikre mesterskapet til Norge.

– Vi vant fordi vi byr på et bærekraftig arrangement med miljøvennlig transport av publikum og fordi vi har spennende planer for hvordan vi skal bruke byrommet i forbindelse med arrangementet. Her får publikum muligheten til å kombinere spennende konkurranser med urbane opplevelser i sentrum. Målet vårt er å vise skiskyttersporten til folket på nye måter, slik at vi øker idrettens rekkevidde, utover dem som følger oss tett i dag, forteller presidenten i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Planlegger en spektakulær folkefest
De siste dagene har representanter fra Norges Skiskytterforbund og ordføreren i Oslo, Anne Lindboe, presentert Oslo og Holmenkollens VM-søknad på Det Internasjonale Skiskytterforbundets (IBU) kongress i Beograd. Holmenkollen ble anbefalt som VM-arrangør av styret i IBU, og kongressdelegatene stemte overens med styrets innstilling.

– Dette vil bli en folkefest som samler Oslo og bringer idretten enda nærmere folket. Mesterskapet er også en unik mulighet til å styrke engasjementet for frivillig arbeid, og vi gleder oss til å ønske skiskyttersirkuset velkommen tilbake til Oslo, sier ordfører i Oslo, Anne Lindboe i Beograd.

Presidenten i IBU, Olle Dahlin, roser Norges søknad: - Vi ser frem til å bygge videre på Holmenkollens lange tradisjoner og skape et spektakulært arrangement i Oslo i 2029. Holmenkollen er fast verdenscuparrangør med solid erfaring og et profesjonelt team, sier Dahlin.

VM i skiskyting
2025 – Lenzerheide, Sveits
2027 – Otepää i Estland
2028 – Hochfilzen, Østerrike
2029 – Oslo, Norge

Presisering: I forbindelse med tildelingen av VM til Oslo og Holmenkollen ønsker vi å presisere at bruken av Frognerparken som mulig arena for single mixed-stafetten kun er en ambisjon, og er ett av flere aktuelle byrom vi har drømt om å skape folkefest i. Bruken av Frognerparken er per nå ikke avklart med Oslo kommune.

For mer informasjon, vennligst kontakt generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik på telefon 916 83 540.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway