Følg Norges Skiskytterforbund

​Ny skiskytter til Hochfilzen

Pressemelding   •   des 14, 2020 13:23 CET

Aleksander Fjeld Andersen skal til Hochfilzen. Foto: Sondre Hensema Eriksen

Erlend Bjøntegaard står over siste runde i Hochfilzen på grunn av vond rygg. 

Etter tre konkurransehelger har Norge fire herreløpere blant topp-6 totalt, med Thingnes Bø på topp. Erlend Bjøntegaard som per i dag ligger som nummer 16 totalt, blir imidlertid nødt til å stå over siste runde i østerrikske Hochfilzen grunnet vond rygg.

– Erlend blir værende i Østerrike sammen med laget for å få den behandlingen han trenger. Han får god oppfølging og reiser hjem som planlagt sammen med resten av oss før jul, forteller sportssjef Per Arne Botnan.

At Bjøntegaard står over, betyr en ny mann inn i den norske herre-troppen – nemlig Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL). 23-åringen har seier og andreplass fra de to siste norgescup-helgene og han deltok i flere verdenscuper sist sesong i tillegg til EM i Minsk.

Likevel var det en annen norsk herreløper som i utgangspunktet var førstereserve til å gå verdenscup. 

– Sivert Bakken har markert seg i Norgescup denne sesongen og vant begge rennene i helgen på Geilo. Men han har hatt problemer med hjerteflimmer og ønsker å prioritere en time hos spesialist. Her er det lang ventetid, så denne muligheten lar han ikke gå fra seg, forklarer trener for rekruttgutta, Anders Brun Hennum.

Bakken vil være klar for nye konkurranser etter nyttår, men for at prosessen med behandling ikke skal drøye inn mot neste sesong, har han valgt å bli hjemme framfor å reise til Hochfilzen.

– Utfordringene hans med hjerteflimmer gjør at han må holde litt igjen på farta spesielt mot slutten av konkurransene. Med seier i begge rennene i helgen kan han åpenbart gå gode skirenn også i dag, men for at han skal få utløst hele sitt potensiale på sikt må vi få bukt med disse utfordringene. Det er viktig for oss og Sivert å ta tak i situasjonen og gjøre alt som er mulig for å se på et behandlingsopplegg forteller Brun Hennum.

Dette er de norske skiskytterne som skal konkurrere i Hochfilzen til helgen:

Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF)

Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)

Karoline Knotten (Vingrom IL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Menn

Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL)

Johannes Thingnes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet Skiklubb)

Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklubb)

Kontaktperson:

Spørsmål kan rettes til sportssjef Per Arne Botnan på telefon 900 42 212

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.