Gå videre til innhold
Aleksander Fjeld Andersen skal til Hochfilzen. Foto: Sondre Hensema Eriksen
Aleksander Fjeld Andersen skal til Hochfilzen. Foto: Sondre Hensema Eriksen

Pressemelding -

​Ny skiskytter til Hochfilzen

Erlend Bjøntegaard står over siste runde i Hochfilzen på grunn av vond rygg. 

Etter tre konkurransehelger har Norge fire herreløpere blant topp-6 totalt, med Thingnes Bø på topp. Erlend Bjøntegaard som per i dag ligger som nummer 16 totalt, blir imidlertid nødt til å stå over siste runde i østerrikske Hochfilzen grunnet vond rygg.

– Erlend blir værende i Østerrike sammen med laget for å få den behandlingen han trenger. Han får god oppfølging og reiser hjem som planlagt sammen med resten av oss før jul, forteller sportssjef Per Arne Botnan.

At Bjøntegaard står over, betyr en ny mann inn i den norske herre-troppen – nemlig Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL). 23-åringen har seier og andreplass fra de to siste norgescup-helgene og han deltok i flere verdenscuper sist sesong i tillegg til EM i Minsk.

Likevel var det en annen norsk herreløper som i utgangspunktet var førstereserve til å gå verdenscup. 

– Sivert Bakken har markert seg i Norgescup denne sesongen og vant begge rennene i helgen på Geilo. Men han har hatt problemer med hjerteflimmer og ønsker å prioritere en time hos spesialist. Her er det lang ventetid, så denne muligheten lar han ikke gå fra seg, forklarer trener for rekruttgutta, Anders Brun Hennum.

Bakken vil være klar for nye konkurranser etter nyttår, men for at prosessen med behandling ikke skal drøye inn mot neste sesong, har han valgt å bli hjemme framfor å reise til Hochfilzen.

– Utfordringene hans med hjerteflimmer gjør at han må holde litt igjen på farta spesielt mot slutten av konkurransene. Med seier i begge rennene i helgen kan han åpenbart gå gode skirenn også i dag, men for at han skal få utløst hele sitt potensiale på sikt må vi få bukt med disse utfordringene. Det er viktig for oss og Sivert å ta tak i situasjonen og gjøre alt som er mulig for å se på et behandlingsopplegg forteller Brun Hennum.

Dette er de norske skiskytterne som skal konkurrere i Hochfilzen til helgen:

Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF)

Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)

Karoline Knotten (Vingrom IL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Menn

Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL)

Johannes Thingnes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet Skiklubb)

Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklubb)

Kontaktperson:

Spørsmål kan rettes til sportssjef Per Arne Botnan på telefon 900 42 212

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway