Følg Norges Skiskytterforbund

Ny seier til Marte - Vetle slo Tarjei på målstreken

Pressemelding   •   nov 17, 2020 16:29 CET

Alle foto: Christian Haukeli / Norges Skiskytterforbund

Marte Olsbu Røiseland gikk inn til nok en ny seier, mens Vetle Sjåstad Christiansen slo Tarjei Bø med ett sekund på målstreken i dagens fellesstart på Sjusjøen.

- Det var et bra løp i et felt som holdt meget høyt nivå i dag. Johannes gikk ut i verdenscup-fart ganger ti, og det var mye sterk skyting. Jeg er glad for at jeg akkurat klarte å holde Tarjei bak meg. Dette betyr at formen er på vei, sier Geilo-gutten som endte med to bom på siste stående skyting - ellers feilfritt. 

Sekundet bak ham kom Tarjei Bø med totalt to bom, begge på de stående skytingene. Lillebror Johannes Thingnes Bø endte på en tredjeplass med fire bom i guttas fellestart (5x3 km). 

Pakker selvtillit i bagasjen til Finland

For jentene så pallen lik ut som i går, med VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland nok en gang på topp. Marte fikk en bom på nest siste stå, og hadde god fart i sporet hele veien gjennom deres løype på 5x2,5 km. Hun er oppstemt over generalprøven på Sjusjøen:

- Jeg er kjempefornøyd! Jeg gjorde to gode og solide løp. og skal ta med meg den selvtilliten inn i verdenscupen i Finland, oppsummerer Olsbu Røiseland. 

Ida Lien (Simostranda IL) gikk inn til andreplass, også med én bom på den nest siste stående skytingen, mens tredjeplassen gikk til Tiril Eckhoff, som hadde trøbbel på stående og endte til slutt med totalt fire bom.

Hele resultatlista finnes her: https://skiskyting.no/nyheter/resultater-testlop-s...