Gå videre til innhold
BLIR HJEMME: - Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker, sier Marte Olsbu Røiseland. Foto: Christian Haukeli/NSSF
BLIR HJEMME: - Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker, sier Marte Olsbu Røiseland. Foto: Christian Haukeli/NSSF

Pressemelding -

Marte Olsbu Røiseland går ikke verdenscup før jul

I samråd med helse- og trenerteamet er det bestemt at skiskytter-stjernen ikke skal konkurrere før tidligst i januar.

- Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier Olsbu Røiseland.

Den erfarne skiskytteren har ikke deltatt i konkurranser i høst. Planen er fortsatt å trene rolig og avvente til kroppen responderer bedre på tøffere økter. Landslagstrener Sverre Huber-Kaas er enig i at Olsbu Røiseland ikke skal risikere noe slik situasjonen er nå.

- Vi ønsker ikke å ta noen sjanser nå, kroppen er i bedring, men vi ønsker å ha Marte i best mulig slag til VM og da er det viktig å være 100% klar når man først er tilbake i verdenscup, sier Sverre Huber-Kaas, elitetrener for de kvinnelige skiskytterne.

Det norske laget kan se tilbake på en fantastisk sesongåpning i verdenscupen i finske Kontiolahti, med flere sterke plasseringer, også på jentesiden. Olsbu Røiseland har måttet følge konkurransene fra sofaen.

- Jeg er så imponert over hva jentene har prestert. Det var spesielt fantastisk å se stafetten, selv om jeg selvfølgelig helst skulle stått på start sammen med dem. Jeg er stolt av lagvenninne mine, sier Olsbu Røiseland.

Det blir dermed samme tropp skiskyttere som konkurrerer i Østerrike og Hochfilzen kommende helg, med unntak av Erlend Bjøntegaard som reiser hjem. Konkurransene fra Hochfilzen sendes på NRK fra og med torsdag når jentene skal gå sprint klokken 14.10.

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik, Hålandsdal IL

Emilie Kalkenberg, Skonseng UL

Karoline Knotten, Vingrom IL

Ida Lien, Simostranda IL

Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF

Karoline Erdal, Førde IL

Menn

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Tarjei Bø, Markane IL

Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL

Sturla Holm Lægreid, Bærums Skiklubb

Johannes Dale, Fet Skiklubb

*For mer informasjon, vennligst kontakt landslagssjef Per Arne Botnan på telefon 900 42 212.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway