Gå videre til innhold

Pressemelding -

Markerer solidaritet med ukrainske skiskyttere


Under helgens verdenscuprenn i Holmenkollen vil de norske skiskytterne gå med en spesiallaget lue i solidaritet med Ukraina.

- Skiskyttermiljøet er lite og tett. De ukrainske utøverne er ikke bare våre konkurrenter, de er også våre venner. Våre skiskyttere har derfor ytret et sterkt ønske om å kunne markere solidaritet med Ukraina, og det har forbundet selvsagt ønsket å stille seg bak, sier generalsekretær Morten Djupvik.

Under rennene vil de norske utøverne gå med Ukrainas farger på lua. Dette er gjort i samarbeid med en av forbundets hovedsponsorer, mobilselskapet Ice.

- Forbundet er glade for at våre sponsorer stiller seg bak solidaritetsmarkeringen, slik at våre utøvere får markert sin støtte (til sine venner som er) i en forferdelig situasjon.

Djupvik viser til at skiskyttermiljøet er preget av sterkt samhold og ærlig konkurranse, og sier det er viktig å understreke at russiske utøvere ikke bærer ansvar for krigen som er iverksatt av det politiske lederskapet i Russland.

- Vi markerer ikke mot de russiske utøverne, men for våre ukrainske konkurrenter og venner som nå opplever krig i sitt hjemland. Forbundet ønsker inderlig at krigen tar slutt så raskt som mulig.

Djupvik viser til at skiskyting er en populær idrett både i Ukraina og Russland, og mener markeringen derfor er ekstra viktig å gjennomføre.

- Skiskyting når ut til et stort internasjonalt publikum, og også til mange russere. Ved å markere solidaritet med Ukraina og deres utøvere, håper vi at enda flere russere får en forståelse av at krigen president Putin har iverksatt, må ta slutt.

Vedlagt bilde som viser Tirill Eckhoff med lue/pannebånd som blir benyttet av våre utøvere under helgens verdenscuprenn i Holmenkollen.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway