Gå videre til innhold

Pressemelding -

Koronakluss for skiskytternes smøresjef -oppdatert

Skiskytterlandslagets smøresjef, Tobias Dahl Fenre, testet positivt for korona 28. desember. Etter 13 dagers isolasjon, tre negative hurtigtester, og fem aktive treningsdager, satte han seg mandag på flyet til Tyskland og Ruhpolding. Vel framme testet han igjen negativt på hurtigtest to ganger, før han testet positivt med lav CT-verdi på IBUs PCR-test, og ble satt i isolasjon inntil videre.

-Dette er en underlig situasjon. I henhold til myndighetenes og IBUs isolasjonsregler er Dahl Fenre å regne som frisk og smittefri, men likevel testet han positivt og hadde lav CT-verdi 14 dager etter påvist korona. Det er lite sannsynlig at han er smittebærende, basert på den internasjonale kunnskapen som foreligger. Vi er kjent med at det er mulig å teste positivt uten å være smittebærer lenge etter gjennomført sykdom, men her er det CT-nivået som er unormalt. Dette følger vi nå opp i samarbeid med IBU. Vi må bare ta dette til etterretning, ta med lærdommen videre, og håpe vi får smøresjefen tilbake i jobb snarest mulig, sier Ola Berger, landslagslege for Norges Skiskytterforbund.

Før avreise tok Tobias Dahl Fenre også en PCR-test, noe som ikke er påkrevd av myndighetene eller IBU. Svaret på denne prøven ble forsinket og prøveresultatet var ikke klart da han dro.

- I ettertid kan man kanskje si at Dahl Fenre ikke burde reist, men det hadde altså gått 13 dager, og langt utover standard isolasjonstid. Både IBU og vi forventet også positiv PCR-test i Tyskland, men at CT-verdien ville være høy, sier Ola Berger.

Norges Skiskytterforbund har hatt tett dialog med Det internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) om Dahl Fenres sak, og er blitt forsikret om at han og teamet har fulgt IBUs prosedyrer og rutiner, men at tilfellet er ekstraordinært.

Smøresjefen selv tar situasjonen med fatning, men kribler etter å komme tilbake i jobb i smørebussen.

- Det er mer enn 14 dager siden jeg testet positivt og jeg har tatt en rekke negative hurtigtester, så jeg ble litt overrasket. Forhåpentligvis er det hele et ekstraordinært tilfelle som blir klarert ganske snart. I stedet for å smøre ski, får jeg smøre meg med tålmodighet inntil saken er løst, sier Tobias Dahl Fenre, smøresjef i Norges Skiskytterforbund.

  Tobias Dahl Fenre blir testet igjen av IBU onsdag.

  Kontaktpersoner:

  Per Arne Botnan, sportssjef: 900 42 212

  Ola Berger, landslagslege: 975 19 419

  Pressekontakt

  Per Arne Botnan

  Per Arne Botnan

  Landslagssjef 900 42 212

  Skiskyting - den mest attraktive idretten!

  Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

  Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

  Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

  Norges Skiskytterforbund
  Sognsveien 75A1
  0840 Oslo