Gå videre til innhold

Pressemelding -

Kontrabeskjed fra skiskytterne

Flytter sesongstarten tilbake til Natrudstilen og Sjusjøen.

For kun få dager siden, kom beskjeden om at skiskytternes sesongstart måtte flytte fra Sjusjøen Arena, Natrudstilen ned til Birkebeineren Skistadion grunnet lite snø og utfordrende produksjonsforhold på Sjusjøen.

- I samarbeid med Norges Skiforbund, Olympiaparken og Ringsaker Almenning har vi landet på at det beste er å arrangere sesongstarten på Natrudstilen som opprinnelig planlagt. Det blir korte løyper begge plasser, og like tøffe forhold. Denne løsningen tar mest hensyn til totalen, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Birkebeineren Skistadion er vertskap for verdenscup i langrenn og kombinert om kun få uker, og for å spare snø og minimere slitasje på den lille snøen som er, velger altså skiskytterne å flytte opp igjen til Natrudstilen.

Begge steder vil per i dag kunne tilby 1,5 kilometers løype. I tillegg er det langt mer bærekraftig å flytte et mindre lass snø opp fra Birken til Natrudstilen, framfor å frakte mange tusen kubikk sørover.

- Vi forsøker i det lengste å få på plass et fullverdig skiskytterarrangement med de forholdene vi har akkurat nå. Jeg vil takke både Olympiaparken og Ringsaker Almenning for godt og tett samarbeid med høy grad av fleksibilitet, skryter generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

I påvente av mer kuldegrader og tilfredstillende snøproduksjonsforhold, vil Natrudstilen kun åpne for sesongstarten 11. - 13. november.

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway