Gå videre til innhold
STAFETT-SEIER: Disse fire jentene slo til med seier på stafett i Ruhpolding. Nå nærmer VM seg med stormskritt. Foto: Johannes Wiken/WordUpAgency
STAFETT-SEIER: Disse fire jentene slo til med seier på stafett i Ruhpolding. Nå nærmer VM seg med stormskritt. Foto: Johannes Wiken/WordUpAgency

Pressemelding -

Klare for VM i skiskyting

Norges tropp til skiskytter-VM i tyske Oberhof er klart.

Etter helgens sterke prestasjoner i Ruhpolding er laget som representerer Norge i skiskytter-VM klart. Landslagssjef Per Arne Botnan ser frem til mesterskapet som går av stabelen 8. - 19. februar i tyske Thüringens vintersportssentrum, Oberhof.

- At jentene kapret seieren på stafetten i Ruhpolding viser at de også er til å regne med i VM. Det betyr ekstra mye å ta medalje i stafett både for løperne og støtteapparatet rundt. Alle herreløperne er i posisjon til å ta individuelle medaljer, og det er en kamp om å komme på stafettlaget for begge kjønn, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Herrenes fysiske trener, Egil Kristiansen, er enig.

- Spesielt Johannes Thingnes Bø har vært helt suveren i vinter og stort sett lekt seg mot konkurrentene. Jeg tipper han er motivert for å gjøre en god innsats også i VM, og han er en klar gullkandidat i alle renn han stiller opp i. Resultatene taler for seg, sier herretrener Egil Kristiansen.

Marte Olsbu Røiseland er individuell tittelforsvarer fra OL i både sprint og jaktstart, og kvinnenes trener Sverre Huber Kaas er klar på hans håp for skiskytterstjernen fra Froland.

- Marte har hatt en litt seig start, men bygger seg opp mot det store målet som er VM. Hun nærmer seg nå med to åttendeplasser i verdenscupen. Vi har stor tro på at OL-dronningen og mesterskapsløperen Marte skal prestere i VM og gleder oss til å se henne i aksjon sammen med de andre jentene, som også har levert veldig sterke resultater, sier Sverre Huber Kaas.

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal IL)

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Karoline Knotten (Vingrom IL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

I tillegg vil det bli tatt ut én reserve etter EM og IBU Cup i Obertilliach.

Menn

Filip Fjeld Andersen (Geilo IL)

Johannes Thingnes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet Skiklubb)

Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub)

For mer informasjon
Spørsmål om uttaket kan rettes til landslagssjef Per Arne Botnan på telefon 900 42 212.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway