Gå videre til innhold
I fjor gikk Tiril Kampenhaug Eckhoff inn til første plass på sprinten for kvinner. Tyske Franziska Hildebrand fikk 2.plass og Karolin Horchler, også tysk, kapret 3.plassen (t.h.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I fjor gikk Tiril Kampenhaug Eckhoff inn til første plass på sprinten for kvinner. Tyske Franziska Hildebrand fikk 2.plass og Karolin Horchler, også tysk, kapret 3.plassen (t.h.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Pressemelding -

Internasjonale topp-navn til sesongstart på Sjusjøen

Under helgens sesongstart i skiskyting er det ikke bare de norske skiskytterne som skal i aksjon. Også flere europeiske nasjoner sender sine aller beste kort.

– Dette blir en real forsmak på hva vi har i vente i verdenscupen senere i sesongen! Det er gledelig at så mange internasjonale topp-navn fra nasjoner som Tyskland, Frankrike og Italia stiller til start. Og så er vi selvfølgelig fryktelig spente på hva de norske utøverne kan få til på sesongens første renn, sier rennleder Jens Schjerven.

Hele 10 nasjoner sender skiskyttere til Ringsaker kommune i helgen. Det franske laget har blant andre Martin Fourcade, Simon Dethieux og Justine Braisaz i spissen, mens italienerne har Lisa Vitozzi, Lukas Hofer og Dorothea Wierer blant sine påmeldte.

Simon Schempp, Erik Lesser, Benedikt Doll og Franziska Hildebrand  er noen av de tyske kometene som skal teste krefter mot de norske utøverne.

- Det koker på stadion

I overkant av 150 herrer og mer enn 100 kvinnelige utøvere skal i aksjon på Natrudstilen lørdag og søndag. Arrangøren har blitt nødt til å åpne for flere enn normalt. Gode snøforhold bidrar også trolig til at flere ønsker å delta.

– Forholdene kunne ikke vært bedre. Det er kommet 20-30 cm nysnø oppå den gode sålen på omtrent 40 cm med kunstsnø. Her jeg står ved skive én ser jeg Martin Fourcade og Simon Schempp suse forbi, mens den norske para-utøveren Nils-Erik Ulset akkurat har skutt ferdig sin serie. Det koker på stadion allerede, sier rennleder Schjerven.

Sesongstarten sendes direkte på NRK lørdag og søndag, og det forventes mellom 2- og 3000 tilskuere på stadion.

Lørdag 16. november
Sprint kvinner kl. 09:15
Sprint menn kl. 11:30

Søndag 17. november
Fellesstart kvinner kl. 11:30
Fellesstart menn heat B kl. 12:30
Fellesstart menn heat A kl. 14:15

Fullstendig program for helgens skiskytter-sending, finnes her: https://sesongstartskiskyting.no/program/

Startlister gjøres tilgjengelig fredag kveld etter lagledermøtet: https://sesongstartskiskyting.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway