Gå videre til innhold
Internasjonal skiskytter inn på norsk U23-landslag

Pressemelding -

Internasjonal skiskytter inn på norsk U23-landslag

Ukaleq Slettemark (18) fra Grønland skal samarbeide med det norske U23-skiskytterlandslaget neste sesong, men konkurrerer for hjemlandet. Avtalen er inngått mellom Norges og Grønlands Skiskytterforbund.

– Ukaleq er på nivå med resten av utøverne på U23-landslaget og vi tror hun vil bidra positivt til treningene og miljøet. Hun er en sterk skytter. Dette er et samarbeid som vi synes er spennende å se effektene av. Det er viktig at vi som en sterk skiskytternasjon bidrar til å utvikle de små, sier landslagssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund.

Dermed er det U23-trener Halvor Jørstad som blir ansvarlig for treningsopplegget til Slettemark, og 18-åringen vil delta på alle samlinger og treninger sammen med de norske jentene. Hun vil også ha tilgang til landslagets lege og fysioterapeut. I konkurransesesong vil hun reise med det norske landslaget til IBU Cup, junior-VM og EM og ha tilgang til det norske støtteapparatet, selv om hun konkurrerer for Grønland. Avtalen innebærer dessuten at Grønland kan benytte det norske serviceteamet under junior-VM og EM.

– Ukaleq har stort potensiale og det er viktig at vi støtter opp om tiltak som kan gjøre henne best mulig. Ukaleq jobber målrettet og har den mentale styrken som kreves for å utvikle seg. Vi er veldig glade for at denne avtalen kom på plass, slik at hun kan være en del av verdens beste skiskyttermiljø, sier leder for Elite Sport Greenland, Nicolaj Christoffersen.

Slettemark er datteren til de tidligere skiskytterne Uiloq Slettemark og Øystein Slettemark, og sikret Grønlands første VM-gull i junior-VM i 2019. Etter å ha plassert seg blant de ti beste i IBU Cup i år, har det vært fokus på å profesjonalisere treningsmiljøet slik at hun kan fortsette utviklingen. Ukaleq selv sier dette «er det beste som kunne skje», og ser frem til å flytte til Lillehammer der U23-landslaget holder til.

Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) støtter Grønlands forespørsel om et norsk-grønlandsk treningssamarbeid, fordi de ønsker at store nasjoner som Norge hjelper mindre nasjoner til å utvikle seg. Avtalen finansieres av Elite Sport Greenland, Grønlands Skiskytterforbund (med støtte fra IBU) og Slettemark selv.

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway