Gå videre til innhold
Hei alle samarbeidspartnere!

Pressemelding -

Hei alle samarbeidspartnere!

Vi vil gjerne benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år. Vi er utrolig takknemlige for å ha dere med oss på laget, både i opp- og nedturer. Akkurat denne jula opplever vi også hvor heldige vi tross alt er, som kan drive med en lystbetont aktivitet som forhåpentligvis bidrar til positivitet og begeistring i norske stuer, i en ellers dyster førjulstid preget av krevende internasjonale konflikter.

Skiskyting er i en god periode både internasjonalt og her hjemme. Under sprinten for herrer og jaktstarten for kvinner i Østersund hadde hver av disse NRK-sendingene godt over 70 (!) prosent markedsandel - det er solid! TV-tallene generelt ser vi gå noe ned - det gjelder forøvrig alle idretter og tv-titting generelt - da er vi desto mer glade for å være sikret god dekning på frie tv-kanaler i tiden fremover 🙂

Vi har brukt året og starten av sesongen til å ta eierskap til vår bærekraftstrategi. Temaer som mental helse og klimautslipp har stått sentralt hos oss, og jeg opplever at i langt på vei har lykkes i å posisjonere oss som et fremoverlent og ydmykt forbund som ønsker å gjøre en forskjell. Det har vært en rekke mediesaker med dette som tema, og vi fortsetter naturligvis å sette dette på agendaen internt hos oss i tiden fremover.

Sesongstarten vår på Sjusjøen og Lillehammer var en flott ramme for begynnelsen på sesongen og vi er glade for alle innspill og tilbakemeldinger vi fikk på helgen. Alt i alt er dere godt fornøyde - selv med buss opp og ned til Lillehammer i stedet for den sedvanlige rammen på Rustad Fjellstue.

At lagene våre fikk reise med den gule Uno X-bussen til første verdenscup i Østersund ga oss også en fantastisk flott inngang på sesongen - både med tanke på klimautslippene våre, men kanskje aller mest sosialt for gjengen som har prestert ENORME resultater så langt i sesongen 🙂 Det skapte god stemning å reise behagelig i en sosial setting, helt uten stress og mas.

Til informasjon (og motivasjon!) hadde vi på de tre første verdenscuphelgene i Kontiolahti, Hochfilzen og Le Grand Bornand sist sesong totalt 37,5 tonn CO2-utslipp kun i transport. Denne sesongen er tilvarende tall på 20,3 tonn fordelt på Østersund, Hochhilzen og Lenzerheide.

Ett av våre viktige mål har vært å etablere det ferske jentelaget i media, og sikre at de ikke havner "i skyggen" av de allerede etablerte gutta. Helt objektive klarer vi nok ikke å være, men vi må si oss godt fornøyde med akkurat dét så langt 😉 Det hjelper naturligvis når jentene har levert hinsides gode resultater, men at de også leverer overfor media er ingen selvfølge. God stemning og gode resultat skaper selvtillit, og bidrar igjen til bedre prestasjoner foran kamera. Vinn-vinn!

Nå ser vi fram til noen rolige dager i jula med de vi er glade i, og håper dere også får nytt gode dager fremover. Vi gleder oss selvsagt allerede veldig til sesongens store happening på hjemmebane - verdenscupen i Holmenkollen første helgen i mars.

I mellomtiden har Ingrid og noen av jentene laget en aldri så liten julehilsen dere gjerne kan dele internt hvis dere ønsker: https://mediebank.ntb.no/p/nb/nssf/asset/3b609d97-2103-455f-be15-e4d40eb98c15

Med ønske om en riktig god jul og godt nytt år til alle dere!

Hilsen fra markeds- og kommunikasjonsgjengen: Knut, Therese, Stefania, Emil & Emilie

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway