Gå videre til innhold
Gull og bronse til Brødrene Bø!

Pressemelding -

Gull og bronse til Brødrene Bø!

Brødrene Bø gjorde en fantastisk innsats i VM i dag, og sørget for både gull og bronse til Norge på sprinten!

Johannes Thingnes Bø tok i dag sin første VM-medalje med gull på sprinten. Storebror Tarjei Bø fulgte like bak med bronse.

Med én bom, og super fart i løypa var det ingen som kunne gjøre noe med Johannes i dag, og han kunne sikre seg sin første individuelle VM-medalje i løypene han har vunnet både verdenscup og Junior-VM i før. 

- Det kunne ikke har vært bedre, i dag vinner jeg både gull og jeg gjør det med broren min på pallen sammen med meg, sa Johannes etter konkurransen.

Tarjei Bø skjøt feilfritt, og hadde et fantastisk comeback etter sykdomsproblemene med en bronse på dagens sprint. 

- Å stå på pallen sammen med Johannes i et mesterskap er en drøm som går i oppfyllelse. Dette har vi snakket om i mange år, og det er fantastisk at det endelig skjer, kunne Tarjei fortelle.

Sølvet gikk til overraskelsesmannen Nathan Smith fra Canada, som aldri før har vært på pallen i VM eller verdenscupsammenheng.

Vedlagte bilder kan brukes fritt. Krediteres Norges Skiskytterforbund.

.

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway