Gå videre til innhold
STÅR OVER: Marte Olsbu Røiseland står over helgens NM. Ragnhild Femsteinevik og Karoline Knotten stiller imidlertid til start. Foto: NSSF
STÅR OVER: Marte Olsbu Røiseland står over helgens NM. Ragnhild Femsteinevik og Karoline Knotten stiller imidlertid til start. Foto: NSSF

Pressemelding -

Fire eliteutøvere står over konkurransene i NM Rulleskiskyting

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø og Sivert Guttorm Bakken skal ikke konkurrere i NM Rulleskiskyting på Gautefall til helgen.

Beslutningen er tatt i samråd med landslagsledelsen.

Eckhoff har valgt å stå over landslagsaktiviteter den siste tiden, for å komme seg til hektene etter en lang og koronapreget OL-sesong, samt en tøff koronainfeksjon på vårparten.

Olsbu Røiseland har pådratt seg en mindre infeksjon og er snart klar for å trene igjen, men skal ikke konkurrere hardt.

Bakken har en betennelse på hjerteposen og venter på grønt lys for å komme seg tilbake til konkurranser og tøff trening. Bakken skal være tilstede både på NM og på samlingen for herrelandslaget i etterkant av mesterskapet, til tross for at han ikke selv vil delta fullt ut. Han vil få støtte særlig på skytingen når han ikke er i stand til å trene som normalt.

– Tiril trenger fortsatt hvile, men er motivert, trener og blir fulgt godt opp av trenerteamet. Sivert er veldig sulten på å konkurrere, men vi er nødt til å avvente til nivåene hans er der de skal være, forteller landslagssjef Per Arne Botnan.

Tarjei Bø skal snart bli far til sitt første barn og blir derfor hjemme.

Kontaktperson:
Per Arne Botnan, landslagssjef: 900 42 212

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway