Gå videre til innhold

Pressemelding -

DOMMEN MOT ANDERS BESSEBERG

Tidligere president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg, ble fredag dømt på en rekke alvorlige tiltalepunkter i Buskerud tingrett.

Dommen ble anket av Besseberg på stedet. Selv om dommen dermed ikke er rettskraftig, er president Arne Horten i Norges Skiskytterforbund (NSSF) rystet over omfanget av det retten har presentert.

Uavhengig av anken og den videre rettsprosessen sier han at flere av episodene Besseberg selv har erkjent i retten er uakseptable.

- Vi tar sterk avstand fra det som har kommet fram gjennom rettssaken. Han har blant annet erkjent å ha mottatt gaver og blitt påspandert jaktturer, og det er ingen tvil om at dette er å anse som en fullstendig uholdbar praksis, sier Horten.

Etterforskningen av Besseberg har pågått siden 2018. NSSF-presidenten har fulgt saken tett over en lengre periode, og er ærlig på at saken har vært belastende og krevende for hele skiskytterfamilien.

- Selv om saken i all hovedsak handler om forhold i internasjonal skiskyting, har dette åpenbart vært en uheldig sak for skiskyttersporten. Ikke minst siden den har pågått i så mange år, sier Horten.

Han har også forståelse for at prosessen har vært en påkjenning for Anders Besseberg og familien.

- Denne saken har vært pågående og uavklart siden 2018, og vil etter alle solemerker pågå en stund til før den er endelig avgjort i rettsapparatet. Jeg kan godt forstå at det er en påkjenning, uavhengig av skyldspørsmålet. Anders Besseberg har utvilsomt sin del av æren for skiskytingens popularitet og vekst, nasjonalt og internasjonalt. Det bidraget skal han berømmes for. Samtidig vil denne saken naturligvis hefte tungt ved ettermælet hans, sier Horten.

Kontakter

Arne Horten

Arne Horten

President 90105593

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway