Gå videre til innhold
LEDER IBU CUP: Sivert Guttorm Bakken er klar for finalen i IBU Cup'en. Foto: www.biathlonworld.com © Stancik/IBU.
LEDER IBU CUP: Sivert Guttorm Bakken er klar for finalen i IBU Cup'en. Foto: www.biathlonworld.com © Stancik/IBU.

Pressemelding -

Disse skiskytterne reiser til IBU Cup-finalen

Norges Skiskytterforbund har foreløpig tatt ut 11 utøvere som reiser til østerrikske Obertilliach.

– Det har vært en spesiell sesong for alle som driver idrett, og til siste runde i IBU Cupen avviker vi noe fra de opprinnelige uttakskriteriene. Egentlig var det tenkt at vi kun skal sende utøvere som har en realistisk mulighet for topp-10 i totalcupen, men fordi sesongen har vært kortere enn normalt og for å gi flere norske utøvere muligheten til å konkurrere internasjonalt, ser vi på dette som riktig og viktig utvikling av fremtidens skiskyttere i Norge, forklarer Harri Luchsinger, sportssjef for utviklingslagene i Norges Skiskytterforbund.

Trenerteamet på både herre- og kvinnesiden ser frem til siste runde med IBU Cup.

– Damene har til nå hatt en fantastisk sesong. Vi har fem blant topp-15 totalt, noe som aldri har skjedd oss før. Det er også veldig gledelig at Jenny Enodd er klar for konkurranse etter hun måtte kaste inn håndkledet på grunn av sykdom rett før hennes verdenscup-debut i Oberhof, forteller Sverre Olsbu Røiseland, trener for rekruttjentene.

På herresiden leder Sivert Bakken IBU Cup sammenlagt, kun ett poeng foran Filip Fjeld Andersen. Blant topp-9 finnes også fire andre norske gutter.

– Vi får også med oss debutant Sverre Dahlen Aspenes med oss på tur, etter gode prestasjoner i Norges Cup på Fet. Norge leder mixed-stafett cupen med ett fattig poeng på Tyskland så det blir spennende og hele laget skal bidra for å få til så gode stafetter som mulig. Både individuelt og som lag byr finaleuka på scenarier utøverne kan møte i verdenscupen senere i karrieren, sier Anders Brun Hennum, trener for rekruttgutta i Norges Skiskytterforbund.

Disse utøverne er tatt ut til siste IBU Cup i Obertilliach 10. – 14. mars:


Herrer

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL

Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL

Sverre Dahlen Aspenes, Skatval Skilag

Sivert Bakken, Vingrom IL

Håvard Bogetveit, Førde IL

Erlend Bjøntegaard, IL Bevern


Kvinner

Karoline Erdal, Førde IL

Marthe K. Johansen Bossmo og Ytteren IL

Jenny Enodd, Budal IL

Åsne Skrede, Geilo IL

Emilie Kalkenberg, Skonseng IL

Det kan bli aktuelt å ta med en utøver fra junior-VM på kvinnesiden.

Tags

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Halvor Lea

Halvor Lea

Pressekontakt Pressekontakt 419 00 021

Skiskyting - den mest attraktive idretten!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo