Gå videre til innhold
STÅR OVER: Ingrid Landmark Tandrevold sparer krefter til verdenscupåpningen i finske Kontiolahti. Foto: Emil Sørgård / NSSF
STÅR OVER: Ingrid Landmark Tandrevold sparer krefter til verdenscupåpningen i finske Kontiolahti. Foto: Emil Sørgård / NSSF

Pressemelding -

Disse skiskytterne går glipp av sesongstarten

Sivert Guttorm Bakken, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff blir ikke å se på startstreken på Sjusjøen.

– Aller helst vil jeg også ha på startnummer i helgen, men jeg må smøre meg med tålmodighet og vente et par uker til, forteller Ingrid Landmark Tandrevold om den kommende sesongstarten til helgen.

Hun fikk en liten forkjølelse etter oktober-samlingen i Oberhof, og til tross for at skiskytteren er tilbake i god trening er det, i samråd med helseteamet, bestemt at hun står over konkurransene på Sjusjøen.

– Sesongoppkjøringen har egentlig gått veldig fint, så dette handler kun om dårlig timing. Jeg trener nå, og er innstilt på å stille på mitt beste i Finland, sier Tandrevold.

Marte Olsbu Røiseland velger også å stå over helgens konkurranser, men stiller til fredagens pressetreff med landslaget. Tiril Eckhoff står over både trening og konkurranse i tiden fremover. Ragnhild Femsteinevik har hatt en lett forkjølelse, og kommer trolig til å prioritere kun én konkurransedag. Ida Lien og Karoline Knotten ser begge frem til to gode sprint-konkurranser lørdag og søndag.

– Målet vårt er å stille med så fullt lag som mulig til verdenscupstarten i Kontiolahti, og selv om vi gjerne skulle hatt flere på start til helgen, ønsker vi ikke å ta risiko. Det er viktigst å være "fit for fight" i Finland, sier Sverre Huber-Kaas, trener for elite kvinner.

På elitelaget til herrene er det kun Sivert Guttorm Bakken som ikke får med seg konkurransene, men stiller til pressetreff med lagkameratene kommende fredag. Dermed er det kun Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff som ikke får med seg mediamøtet.

Disse eliteløperne konkurrerer på Sesongstart Sjusjøen 12. og 13. november:

Herrer elite:

  • Tarjei Bø
  • Johannes Thingnes Bø
  • Vetle Sjåstad Christiansen
  • Sturla Holm Lægreid
  • Filip Fjeld Andersen

Kvinner elite:

  • Karoline Knotten
  • Ida Lien
  • Ragnhild Femsteinevik (går trolig kun sprint søndag)

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway