Gå videre til innhold
JUBEL: De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund
JUBEL: De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Pressemelding -

Den norske VM-troppen er klar

Norges Skiskytterforbund sender 11 utøvere til VM i skiskyting i italienske Anterselva 13. – 23. februar. Tre av dem er debutanter. 

Etter fantastiske prestasjoner så langt i sesongen, er uttaket til verdensmesterskapet i Anterselva klart. I Ruhpolding i helgen gjorde de norske skiskytterkvinnene nok en gang rent bord på stafetten. Seieren var Norges fjerde strake i verdenscupen i vinter. Det betyr at Tiril Eckhoff og lagvenninnene er ubeseiret og går mot VM som gullfavoritter.

Også herrelaget har prestert svært bra siden sesongen startet i november, og blant troppen som skal reise er det hele to mannlige VM-debutanter.

Leder verdenscupenPå søndagens jaktstart i Ruhpolding økte Tiril Eckhoff ledelsen i verdenscupen. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Debuterer: Johannes Dale (Fet SSK) har sin VM-debut i Anterselva. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Følgende tropp er tatt ut til VM 13. – 23. februar:

Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF)

Karoline Knotten (Vingrom IL) - debuterer

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Synnøve Solemdal (Tingvoll IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Menn

Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL) - debuterer

Erlend Øvereng Bjøntegaard (IL Beveren)

Johannes Thignes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet SSK) - debuterer

For spørsmål vedrørende uttaket, vennligst kontakt:

Per-Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund på telefon: 900 42 212​

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway