Gå videre til innhold
JUBEL: De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund
JUBEL: De norske skiskytterkvinnene har gjort rent bord i verdenscupstafettene denne sesongen. Fredag sikret Marte Olsbu Røiseland ny seier i Ruhpolding. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Pressemelding -

Den norske VM-troppen er klar

Norges Skiskytterforbund sender 11 utøvere til VM i skiskyting i italienske Anterselva 13. – 23. februar. Tre av dem er debutanter. 

Etter fantastiske prestasjoner så langt i sesongen, er uttaket til verdensmesterskapet i Anterselva klart. I Ruhpolding i helgen gjorde de norske skiskytterkvinnene nok en gang rent bord på stafetten. Seieren var Norges fjerde strake i verdenscupen i vinter. Det betyr at Tiril Eckhoff og lagvenninnene er ubeseiret og går mot VM som gullfavoritter.

Også herrelaget har prestert svært bra siden sesongen startet i november, og blant troppen som skal reise er det hele to mannlige VM-debutanter.

Leder verdenscupenPå søndagens jaktstart i Ruhpolding økte Tiril Eckhoff ledelsen i verdenscupen. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Debuterer: Johannes Dale (Fet SSK) har sin VM-debut i Anterselva. Foto: Sondre Eriksen Hensema/Norges Skiskytterforbund

Følgende tropp er tatt ut til VM 13. – 23. februar:

Kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF)

Karoline Knotten (Vingrom IL) - debuterer

Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)

Synnøve Solemdal (Tingvoll IL)

Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Menn

Aleksander Fjeld Andersen (Geilo IL) - debuterer

Erlend Øvereng Bjøntegaard (IL Beveren)

Johannes Thignes Bø (Markane IL)

Tarjei Bø (Markane IL)

Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)

Johannes Dale (Fet SSK) - debuterer

For spørsmål vedrørende uttaket, vennligst kontakt:

Per-Arne Botnan, landslagssjef i Norges Skiskytterforbund på telefon: 900 42 212​

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway