Gå videre til innhold
Ingrid Landmark Tandrevold intervjues under fjorårets Blinkfestival.
Ingrid Landmark Tandrevold intervjues under fjorårets Blinkfestival.

Pressemelding -

Brudd i hånda for Ingrid Landmark Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold har pådratt seg et brudd i høyre hånd etter et fall under lørdagens Lofoten Skyrace.

– Jeg falt underveis i Lofoten Skyrace og merket at noe var galt med hånda. Det viste seg å være brudd. Hånda er gipset, og jeg vet ikke hvor lenge. Nå skal jeg trene alternativt og kreativt framover, sier Tandrevold.

Lege for kvinnenes elitelag, Aasne Fenne Hoksrud, sier alt tyder på at det er snakk om et såkalt ukomplisert brudd.

– Bruddet er på et gunstig sted i hånda, og ikke i håndroten, der det ville vært enda kjedeligere å pådra seg brudd. Ingrid må sannsynligvis bruke gips i minst tre uker, og så en ortose (støtteskinne) i én til to uker etter det igjen, sier Hoksrud.

Hun anslår videre at det vil gå 4-5 uker før Tandrevold kan belaste hånda igjen. Det betyr at en god del av den tradisjonelle og planlagte sommertreningen må erstattes av en mer skånsom variant.

– Slik jeg kjenner Ingrid kommer hun styrket ut av dette, sier legen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Per Arne Botnan

Per Arne Botnan

Landslagssjef 900 42 212

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway