Gå videre til innhold
Anders Øverby (27) ansatt som ny para-trener for skiskytterne

Pressemelding -

Anders Øverby (27) ansatt som ny para-trener for skiskytterne

Drammens-gutten tar over etter Lars Berger, og kommer fra trenerjobb i Team Mesterbakeren.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og ikke minst lære både Nils-Erik, Indira og Vilde enda bedre å kjenne. Sesongen vi går inn i blir utrolig spennende med to store høydepunkt å se frem til, sier Øverby, som for tiden er bosatt på Lillehammer.

Selv var han aktiv utøver i en del år med bakgrunn fra NTG Geilo. Etter en periode med satsing, lærte han at trener-jobben lot ham kombinere det han likte aller best: mennesker og skiskyting.

– Jeg fant virkelig et slags kall. De siste åra har jeg trent rundt 50 ulike utøvere og lært utrolig mye. Jeg liker å sparre med mennesker for å få ut det beste i dem, enten på et gitt tidspunkt eller over tid. Det å trives med mange forskjellige folk tror jeg er viktig som trener, forteller Øverby.

Den ferske para-treneren starter opp 1. mai og skal bruke tiden fram mot sesongstart til å lære systemet å kjenne, og sette seg inn i reglementet. Sesongen 21/22 blir virkelig en pangstart.

– Med VM på hjemmebane og et Paralympics tror jeg gleden over å kunne konkurrere blir enda større. Vi har vært gjennom et annerledes år, men nå er vi jo virkelig sultefora på konkurranser igjen. Det setter ting i perspektiv. Jeg tenker at vi er heldige som får lov til å holde på med idretten vi er glad i, sier Øverby.

Øverbys aller første skiskytterkonkurranse husker han godt. Da møtte den unge Drammens-gutten klubbkamerat Anders Brun Hennum, som nå er trener for rekruttgutta i skiskyting.

– Han har vært en stor motivasjon for meg, og har nok vært en slags ledestjerne. Anders viser hva som er mulig, og det er ekstra stas at vi kommer fra samme område. Jeg gleder meg til å jobbe tettere med ham i tiden fremover, sier Øverby.

Anders Øverby

  • Nyansatt para-trener for skiskyting
  • Starter opp 1. mai
  • Er 27 år, opprinnelig fra Drammen og har konkurrert for Lier
  • Bosatt i Lillehammer
  • Kommer fra jobben som trener i Mesterbakeren. Også vært trener i bl.a. Team Woodcon og Team Gladlaks.

Tags

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Halvor Lea

Halvor Lea

Pressekontakt Pressekontakt 419 00 021

Relatert materiale

Skiskyting - den mest attraktive idretten!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo