Gå videre til innhold
Sandnes 20190801. Før båtavgang til Lysebotn i Sandnes havn. Tiril Kampenhaug Eckhoff. Marte Olsbu Røiseland (i bakgrunnen) Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Sandnes 20190801. Før båtavgang til Lysebotn i Sandnes havn. Tiril Kampenhaug Eckhoff. Marte Olsbu Røiseland (i bakgrunnen) Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Pressemelding -

Årets Blink-program er klart

Arrangørene bak den populære rulleskifesten i Sandnes skal gi både langrenns- og skiskyttereliten tøffe konkurranser, tross virusrestriksjoner som følge av korona.

Den tradisjonsrike folkefesten i Sandnes blir ikke en publikumsattraksjon i år, men til tross for at arrangøren stenger tribunene er ikke konkurransene avlyst. Sammen med NRK, Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund har arrangørene satt sammen et spennende tv-tilbud og et opplegg som vil by på tøffe utfordringer for utøvere fra både langrenns-, skiskytter- og langløpsleiren.

– Vi skal gjennomføre årets festival på en trygg og sikker måte, samtidig som vi leverer masse spenning og action til tv-seerne. Konkurransene legges opp med god avstand og vi følger myndighetens smittevernråd, forteller Odd Langhelle, daglig leder i Blink.

Elite- og rekruttlandslagene fra Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund stiller til start. Dersom retningslinjene fra myndighetene skulle endres, vil man se på muligheten for å åpne for flere deltagere.

Nytt av året er et 12-timers direktesendt langløp fra Gjesdal der tre utøver danner et lag som konkurrerer i totalt 12 timer. Hver utøver er nødt til å gå minst tre timer før et bytte er lov.

Årets Blink-program* ser slik ut:

Torsdag 6. august

Lysebotn opp (individuell start)

  • Starttidspunkt ennå ikke fastsatt, redigert versjon sendes på NRK1 kl. 19.45

Fredag 7. august og lørdag 8. august

Langrenn og skiskyting fra Sandnes Arena

  • To timers direktesending på NRK1 fra kl. 19.40 fredag og lørdag.
  • Supersprint, fellesstart og skytedueller (skiskyting)
  • Sprint med to løpere pr. heat og distanserenn med individuell start (langrenn)

Søndag 9. august

Langløp fra Gjesdal

  • Tolv timers langløp med start kl. 09 og målgang kl. 21. Sendes direkte på nrk.no og NRK1.
  • Lag på tre personer, min. én kvinnelig løper per lag. Hver løper går minst tre timer.
  • Like rulleski på alle og valgfri taktikk med tanke på hvem som starter og hvor lenge hver løper går før bytte.

*Arrangøren følger smittespredningen som følge av koronaviruset tett, og kan derfor komme til å justere programmet for å til enhver tid følge gjeldende råd og anbefalinger fra norske myndigheter.

---


Kontaktpersoner:

Arne Idland, pressekontakt Blink, tel: 934 36 755

Per Arne Botnan, sportssjef Norges Skiskytterforbund, tel: 900 42 212

Espen Bjervig, langrennssjef Norges Skiforbund, tel: 928 98 408

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway