Gå videre til innhold
- Vi har en uslåelig kombinasjon

Nyhet -

- Vi har en uslåelig kombinasjon

Hochfilzen, Kontiolahti og Holmenkollen har alle søkt VM i 2028/2029. Norges Skiskytterforbund er forberedt på tøff konkurranse, men lover at det skal bli vanskelig å komme utenom Oslo når alt skal avgjøres i slutten av september.

Generalsekretær Morten Aa Djupvik mener timingen for et Kollen-VM er midt i blinken.

- Personlig mener jeg at en så stor skiskytternasjon som Norge må arrangere VM minst én gang i løpet av en periode på 10-15 år. Sist vi hadde VM var i 2016, og da er det absolutt på tide i 2028 eller 2029, sier Djupvik.

Alt skal avgjøres på IBU-kongressen i Beograd mellom 26. og 29. september. Her stemmer medlemsnasjonene i Det internasjonale skiskytterforbundet på de to kandidatene de mener er best for 2028 og 2029.

Men før den tid vil IBU gjennomføre en grundig kartlegging og evaluering av søkerne - og Holmenkollen skal også selge seg inn på best mulig måte både organisatorisk, anleggsmessig og kommersielt.

- IBU har en egen kommisjon som kommer på besøk til alle tre arenaene i slutten av august. Så gir de sin tilbakemelding til styret i IBU, som igjen presenterer sin innstilling for kongressen, forklarer Djupvik.

- Hva er Oslos fortrinn?

- Vi er den eneste storbyen, med alt det innebærer av muligheter for å skape oppmerksomhet og entusiasme for et VM. Målsettingen vår er å aktivere hele Oslo by, og lage et helhetlig konsept som involverer mer enn bare skiskytterkonkurranser. I tillegg er det ønskelig med et solid fokus på bærekraft, og her bør Oslo som en miljøhovedstad score høyt, sier Djupvik.

Oslo kommune står sammen med Norges Skiskytterforbund om søknaden. Foruten et ikonisk skiskytteranlegg, og medaljeseremonier i hjertet av hovedstaden, kan et Oslo-VM by på god hotellkapasitet i kort avstand både for utøvere, publikum og øvrige interessenter.

Skiskytterpresident Arne Horten er glad for å ha mange og solide støttespillere i ryggen.

- Vi er ydmyke overfor de andre søkerne. Samtidig har vi selvtillit på egne vegne. Holmenkollen har arrangert verdenscup hvert eneste år og kan skilte med lange og fantastiske tradisjoner som vintersportarena. Litt av poenget med VM i en hovedstad er også at du når langt flere mennesker enn bare inne på skiskytterarenaen. Vi skal lage folkefest i Oslo sentrum også. Det er en uslåelig kombinasjon, sier han.

Under kongressen i september forventer han å stille et slagkraftig mannskap - og overbevise det internasjonale skiskytterfamilien om at Norge som den ledende nasjonen bør være et opplagt valg.

- På kongressen får vi muligheten til å presentere konseptet vårt for alle. Det er siste mulighet for å påvirke, så da håper jeg vi har med oss både Oslo kommune og Visit Oslo til Beograd, sier han.

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway