Følg Norges Skiskytterforbund

Til medlemmer av Norges Skiskytterforbund

Nyhet   •   nov 23, 2016 13:08 CET

Til helgen er det klart for internasjonal sesongstart, og første Norgescuprunde står for døren. I dette nyhetsbrevet finner du diverse nyttig informasjon for sesongen.

  • Internasjonal sesongstart
  • Kursregistrering
  • DNB deler ut startnummer
  • Klubbforsikring
  • Vår nye YouTube kanal
  • Akselfondet
  • Rent Idrettslag
  • Ren Utøver


INTERNASJONAL SESONGSTART
Det er klart for verdenscupstart i Östersund på søndag, og allerede på fredag er det IBU Cup på Beitostølen. Første runde av DNB Cup går lørdag og søndag på Geilo.

Konkurransene fra verdenscupen ser du direkte på NRK1

Se program og mer info her

Laguttak til verdenscup og IBU Cup


KURSREGISTRERING
Vi minner om at innrapportering til Norges Skiskytterforbund vedrørende avviklede Skiskytterskoler, startmøter, trener-, mødre og TD-kurs nå skal rapporteres av arrangørklubben via et eget skjema som du finner på våre hjemmesider. Registrering gjøres her. Har du spørsmål eller problemer knyttet til innrapporteringen, kontakt bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet på e-post: marian.lyngsaunet@skiskyting.no.


DNB DELER UT STARTNUMMER
Nå kan din klubb søke om startnummer gitt av DNB. Det du trenger å gjøre er å skrive en kort søknad om hvorfor nettopp din klubb skal få startnummer. Frist for søknad er 1. desember. Du kan velge mellom en pakke på enten 150 eller 300 startnumre.

Søknaden sendes til nssf@skiskyting.no innen 1. desember.

Husk å skrive: Hvilken klubb du kommer fra, leveringsadresse, kontaktperson, mobilnummer og om dere ønsker en pakke på 150 eller 300 startnumre.


KLUBBFORSIKRING
Nå kan din klubb betale mindre for forsikringer. Idrettens Helsesenter har etablert Idrettens Forsikringssenter, og sammen med idrettsforbundene jobbet frem en felles innkjøpsordning for forsikringer til norsk idrett.

Dersom din klubb eller idrettslag har behov for å gjennomgå egne forsikringsdekninger og forsikringsbehov, anbefaler Norges Skiskytterforbund dere å se nærmere på dette tilbudet.

Se hva Idrettens Forsikringssenter tilbyr

Les mer om Idrettens Forsikringssenter og ta kontakt for et uforpliktende tilbud


VÅR NYE YOUTUBE KANAL
Norges skiskytterforbund er nå ute med ny Youtubekanal hvor du kan finne instruksjons-og læringsvideoer på nett. I videoene kan du for eksempel få tips til skiteknikk eller lære om skiskyting hvis du nettopp har startet på skiskytterskolen.

Send gjerne en mail til prosjektleder for utviklingstrapp Knut Kuvås Brevik, knut.kuvasbrevik@skiskyting.no, eller aktivitetskonsulent Åshild Høva Sporsheim, ashild.sporsheim@skiskyting.no, hvis du har ideer til nye instruksjonsfilmer.

Sjekk ut kanalen på PC, mobil eller nettbrett; www.youtube.com/norgesskiskytterforbund


AKSELFONDET
Telenor og Aksel Lund Svindal opprettet tidligere i år Akselfondet. Totalt skal tre millioner kroner deles ut over 3 år, og det vil være 6-8 tildelinger i året. 

Nå ønsker Akselfondet gode tips fra særforbund og idrettskretser på mulige mottakere av fondet. Mottagere kan være enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner. Det er fondets initiativtager, Aksel Lund Svindal, som beslutter hvem som skal motta midler.

Les mer om Akselfondet

Forslag til hvem som skal mottas midler fra fondet kan sendes inn her


RENT IDRETTSLAG
Rent Idrettslag er for alle idrettslag som er medlem av Norges Idrettsforbund. For idrettslaget er det en enkel måte å sette fokus på verdiarbeid og antidoping.

Slik blir dere et Rent Idrettslag:
Steg 1. Forberedelse:
Før idrettslaget går i gang med Rent Idrettslag oppfordrer vi styret/ledelsen til å vurdere sin egen bevissthet rundt antidoping og verdiarbeid.
Steg 2. Gjennomføring:
Idrettslaget utarbeider kjøreregler for et Rent Idrettslag. Idrettslaget gjennomfører holdningsskapende tiltak for utøvere over 15 år.
Steg 3. Registrering:
Idrettslaget registrer seg som et Rent Idrettslag og får tildelt et sertifikat.
Idrettslaget profilerer seg som et Rent Idrettslag.

Les mer her


REN UTØVER
Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet, og derfor lanserte Antidoping Norge e-læringsprogrammet Ren utøver i 2008, som gir elementær antidopingopplæring på en morsom og tilgjengelig måte.

E-læringsprogrammet er for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. I 2015 ble programmet lansert i en ny utgave, oppdatert i henhold til nytt internasjonalt regelverk.

Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Når du har fullført alle sju modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post.

Klikk deg inn på renutover.no og sett i gang!