Gå videre til innhold
Til medlemmer av Norges Skiskytterforbund

Nyhet -

Til medlemmer av Norges Skiskytterforbund

Til helgen går startskuddet for årets sesong med NM rulleskiskyting i Vik i Sogn. I dette nyhetsbrevet finner du diverse nyttig informasjon for den kommende sesongen.

  • Se NM rulleskiskyting live på TV2 Sportskanalen
  • Sesongstart Skiskyting 11.-13. november
  • SAS sportspriser
  • Norges Skiskytterforbunds utviklingstrapp
  • Holmenkollen Skiskytterfestival 17.-19. mars 2017
  • Lisens 
  • emiTag-brikke
  • DNB Cup 1 & 2
  • Arrangørkonferansen 2016


SE NM LIVE

NM rulleskiskyting, som går av stabelen til helgen, kan du se direkte på TV2 Sportkanalen.

Konkurransene for kvinner og menn senior sendes live på TV2 Sportskanalen både lørdag og søndag, mens søndagens konkurranser for klassene kvinner 20-21 år og menn 20-21 år blir vist i opptak.

Slik ser programmet på TV2 Sportskanalen ut:
Lørdag 24. september
Kl. 10.30–12.45: Live kvinner og menn senior
Kl. 20.00–22.15: Reprise kvinner og menn senior

Søndag 25. september
Kl. 10.45–12.35: Live kvinner og menn senior
Kl. 16.00–16.55: Opptak K20-21 og M20-21
Kl. 17.00–18.50: Reprise kvinner og menn senior

Se arrangørens hjemmeside for fullstendig program og mer informasjon


SESONGSTART SKISKYTING 11.-13. NOVEMBER 2016
Sesongstart Skiskyting arrangeres på Natrudstilen, Sjusjøen i perioden 11.-13. november.

Fredag er det offisiell trening, lørdag sprint og søndag fellesstart. For dem av menn senior som ikke får muligheten til å gå den TV-sendte delen, blir det tilrettelagt med en sprint lørdag kl. 09:15. Grunnet stor interesse fra seniorløpere til dette arrangementet, vil det i år ikke være egne konkurranser for K/M 17-19 år.

Vi håper så mange som mulig av dere tar turen til Sjusjøen for å oppleve sesongstarten! Det er gratis inngang for publikum, og det blir satt opp gratis busser fra mjøsregionen. Det er også i år ventet meget god internasjonal deltakelse, så møt opp å se verdens beste skiskyttere på Sjusjøen! For dere som ikke har anledning til å komme, så minner vi om at rennene blir sendt direkte på NRK1 

Alt om arrangementet finner du på www.sesongstartskiskyting.no


SAS SPORTSPRISER

SAS spesialtilpassede sportspriser skal dekke alle de behov du har som idrettsutøver og leder. Dette er billetter som har en lav pris med alle de fleksible fordelene du trenger. Du får for eksempel med deg inntil 2 stk. bagasje à 23 kg kostnadsfritt. (Skipose, sykkel eller golfbag maksvekt 23 kg kan inngå som en av disse). Du har også full refusjon av billetten frem til 1 dag før avreise. I tillegg til alt dette opptjener klubben/laget ditt SAS Credits på hver reise som igjen kan brukes til nye reiser!

For mer informasjon og bestilling gå inn på www.sas.no/sport


NORGES SKISKYTTERFORBUNDS UTVIKLINGSTRAPP

Til skiskyttertrenere
Vi inviterer til regionale trenermøter der forbundets utviklingstrapp er tema.

Vi er i gang med å gjøre et grundig arbeid for å sikre at våre skiskyttere får en god og helhetlig utvikling fra klubb, krets, videregående skole, team og landslag. Utviklingstrappen skal skape en felles forståelse i skiskytter-Norge på hvem som gjør hva til hvilken tid.

Vi ønsker innspill fra dere og inviterer alle skiskyttertrenere til regionale møter. Det er viktig å presisere at dette er et møte for skiskyttertrenere for alle aldersgrupper fra skiskytterskole til senior.

Møter:
5. oktober: Heimdal videregående skole 18.00 - 21.00
6. oktober: Voss Gymnas 18.00 - 21.00
12. oktober: Høyskolen i Lillehammer 18.00 - 21.00
13. oktober: Svene, Lampeland Hotell 18.00 - 21.00
18. oktober: Sirdal videregående skole 18.00 - 21.00

Det blir flere møter utover høsten og vinteren.

Meld deg på trenermøte

Program for kvelden

Les mer om Prosjekt Utviklingstrapp


BLI MED PÅ VERDENS BESTE SKISKYTTERFEST 17. – 19. MARS
Billettene til vinterens store begivenhet legges ut for salg torsdag 6. oktober. Da kan du sikre deg orkesterplass i Kollen og oppleve verdenscupfinalen i skiskyttersirkuset!

Vi byr på sprint fredag, jaktstart på lørdag og fellesstart på søndag.

Du kan velge mellom ulike billettyper – alt fra eksklusive VIP-billetter, til rimeligere arenabilletter som lar deg oppleve all moroa, men til en god pris. Vårt weekendpass gir deg inngang til arenaen både lørdag og søndag.

Billetter til Skiskytterfesten får du på www.skiskytterfest.no (denne siden går først live onsdag 28. september).

Program Holmenkollen Skiskytterfest 17. – 19. mars
Fredag 17. mars – Sprint (kvinner/menn) start klokken 14.00
Lørdag 18. mars – Jaktstart (kvinner/menn) start klokken 12.45
Søndag 19. mars – Fellesstart (kvinner/men) start klokken 13.00


LISENS FOR 2016-17 SESONGEN
Til løpere, klubbledere og lisensansvarlig i klubb
Norges Skiskytterforbund vil minne alle utøvere over 13 år om å betale lisensforsikring.

Lisensordningen er lik som i fjor og det tilbys en vanlig, ordinær lisens, samt en utvidet lisensordning. Forskjellen på de to variantene ligger på område behandlingsgaranti. Utvidet lisens garanterer for oppstart av utredning/behandling innen 3 virkedager. For ordinær lisens er denne garantien 90 virkedager. Vilkårene for øvrig er like. Alle våre lisensforsikringer inneholder en avtale med Idrettens Skadetelefon. Det innebærer at man skal ta kontakt med dem for å melde skade, noe som vil sikrer videre oppfølging og behandling. Her vil man få profesjonell og effektiv hjelp gjennom hele skadeperioden og gode tilbakemeldinger i forhold til dekning og behandlingsalternativer. Les mer om lisensordningen.


EMITAG-BRIKKE

Til alle løpere og lagledere
I konkurransereglementet pkt. 6.5.3.2 står det følgende: I de konkurranser det er elektronisk tidtaking, er det påbudt med brikke for 13 år og eldre. Her kan du kjøpe brikke. En brikke må skifte batteri etter ca 5 år, husk å sende inn brikken før sesongen starter. Mer informasjon om emiTag-brikke.


DNB CUP 1 & 2

Til løpere og lagledere
DNB Cup 1 arrangeres av Geilo IL og DNB Cup 2 arrangeres av Oppdal IL. Felles for begge arrangementene er at det er Norges Cup kun i seniorklassen for de to arrangementene. Det vil være lov for juniorløpere å delta i seniorklassene, hvis man ønsker det. Både på Geilo og Oppdal vil det være egne juniorklasser for de som ønsker å delta i kretsrenn. Det vil heller ikke være mønstringsrenn for juniorene i noen av de to nevnte arrangementene.


ARRANGØRKONFERANSEN 2016
Til arrangører
Arrangørkonferansen 2016 blir avholdt 28.-29. oktober på Scandic Holmenkollen Park Hotell. Konferansen er åpen for alle arrangører, og spesielt godt utbytte vil arrangører av NM, Norges Cup, Hovedlandsrenn, Landsdelsmesterskap og Skiskytterfestival ha av deltakelse på konferansen. Det blir presentert ulike temaer fra år til år som skal bidra til å heve kompetansen til våre nasjonale arrangører. Påmelding til konferansen kommer snart på www.skiskyting.no, men hold av datoen i første omgang.

Emner

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - den mest attraktive idretten!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo