Følg Norges Skiskytterforbund

Til klubber og kretser - nyhetsbrev Oktober

Nyhet   •   okt 03, 2019 08:00 CEST

Foto: Sondre Eriksen Hensema Photography

Nå nærmer det seg Sesongstart og dermed passer det fint med et nyhetsbrev med litt nyttig informasjon fra oss i Skiskytterforbundet. 

I dette nyhetsbrevet følger litt informasjon om: 

  • Helseattest skjema
  • Uttakriterier 
  • Lisens
  • Konkurransereglement 
  • Rennsøknad på EQ Timing 
  • Sesongstart Skiskyting 
  • Registrerte kurs 
  • Tilbud fra forbundspartner Phillips 


Informasjon om helseattest skjema 

Norges Skiskytterforbund (NSSF) vil for sesongen 2019/20 videreføre ordningen fra foregående sesonger med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett.

Formålet med klareringen bygger på at Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsmessige eller andre relevante medisinske utfordringer i forhold til om de er helsemessig skikket til å representere.

Helseattesten består av to deler. Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege. Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt.

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli makulert/slettet. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere.

Alle utøvere (gutter og jenter) som skal vurderes for representasjonsoppgaver i regi av NSSF må avgi helseopplysninger ved å sende inn helseattesten.

Helseattest finner du her

I 2019/2020 sesongen gjelder helseklarering for følgende renn:

1. Junior VM

2. Senior EM

3. IBU- cup senior

4. World-cup senior

5. VM senior

Praktisk er det opp til utøverne selv å administrere prosessen. Utøvere som har ambisjoner om å representere Norge internasjonalt i skiskyting må selv laste ned skjemaet fra linken som ligger på NSSF sin hjemmeside, fylle ut egenerklæring samt få utført undersøkelse hos lege. Attesten returneres innen 1. November ferdig utfylt, attestert pr post til adressen som er gitt. (NB! Skal ikke sendes som e-post, husk riktig porto og avsender på brevet). Mottaker er underlagt reglene i helsepersonelloven og har taushetsplikt.

Ren Utøver

Nytt av året er at IBU krever at alle som skal delta i konkurranser i regi av IBU må gjennomføre antidoping e-læringsprogram. Det vil si at alle som har ambisjoner om å representere for Norge på alle nivå må gjennomføre Ren utøver før sesongen og ha diplom klar for innsendelse ved et eventuelt uttak.

Spørsmål om helseklareringsordningen og krav om antidopingsertifikat rettes til Ragnar Hagen på mobil 99514377 eller mail ragnar_hagen@hotmail.com 


Uttakskriterier

Trykk på denne linken 


Lisens

Vi minner om at alle utøvere fra den dagen de fyller 13 år må løse lisens. Utøverne kan velge en lisens for hele sesongen eller engangslisens på arrangement.

Mer info om lisens finner man her: http://skiskyting.no/no/arrangement/nyttig_informasjon/lisensinformasjon/

Hvem som har betalt lisens, ser man her: http://skiskyting.no/no/arrangement/nyttig_informasjon/oversikt_over_lisenser/

Har du spørsmål til lisens, vennligst send en e-post til nssf@skiskyting.no og skriv lisens i emnefeltet. 


NSSFs konkurransereglement

NSSF konkurransereglement blir oppdatert 1.november 2019 etter at IBU har avholdt sin kongress. Nye regler for inneværende sesong blir markert med rødt.

Man finner oppdatert reglement her:
http://skiskyting.no/no/arrangement/nyttig_informasjon/reglement/


Sesongstart Skiskyting 2019


Det er bare 45 dager igjen til årets Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen, bli med som deltaker eller møt opp på Sjusjøen 16 og 17. november!

Program

Lørdag 16. november

09:15 Sprint Kvinner
11:30 Sprint Menn

Søndag 17. november

11:30 Fellesstart Kvinner
12:30 Fellesstart 80 Menn Heat B
14:15 Fellesstart Menn Heat A

For mer informasjon se www.sesongstartskiskyting.no 


Registrerte kurs 

Husk å registrere alle kurs som blir gjennomført via klubb via denne portalen.

http://cr7271.customervoice360.com/uc/main/519e/ospe.php?SES=897dedecaba7d4243767dbe023cfc100&syid=1340&sid=1341&act=start

Hvis du trenger opplæring / har spørsmål, ta kontakt med Jens Schjerven jens@skiskyting.no


Tilbud fra forbundspartner Phillips 


Akkurat nå, får du som medlem av NSSF, 40% rabatt på alle Sonicare produkter! Bruk koden “renetenner” ved bestilling.

https://www.philips.no/c-m-pe/elektriske-tannborster?elqTrack=true&origin=3_no_no_munnhlsanyhetsbrev__no_aug_link15778365420_email17180__g  

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.