Gå videre til innhold
SKAL TIL SLOVAKIA: Ida Lien (til venstre) og Jenny Enodd er begge tatt ut til Europamesterskap i Brezno-Osrblie. Foto: Emil Sørgård/NSSF
SKAL TIL SLOVAKIA: Ida Lien (til venstre) og Jenny Enodd er begge tatt ut til Europamesterskap i Brezno-Osrblie. Foto: Emil Sørgård/NSSF

Nyhet -

Skiskytternes EM-uttak er klart

Det norske skiskytterlandslaget leverer sterke resultat både i verdenscup og på nivået under. Nå er 13 utøvere klare for Europamesterskap i Slovakia 22. - 28. januar.

- I år som i fjor har vi nok et favorittstempel. Blant jentene har vi tre blant topp ti sammenlagt i IBU Cupen, og for gutta er seks av de øverste ti løperne fra Norge. Vi har levert veldig sterke resultater så langt, medgir Anders Brun Hennum, ansvarlig for Norges Skiskytterforbunds fire utviklingslandslag.

På herresiden sender Norges Skiskytterforbund totalt sju løpere. Vebjørn Sørum er tittelforsvarer på sprint og jaktstart og dermed har Norge sju startplasser på disse distansene. Einar Hedegart går kun sprint og jaktstart.


EM i Brezno-Osrblie, Slovakia 22.-28.januar

Kvinner

Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo og Yttern IL)

Jenny Enodd (Budal IL)

Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)

Ida Lien (Simostranda IL)

Maren Hjelmeset Kirkeeide (Markane IL)

Karoline Erdal (Førde IL)

Menn

Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)

Martin Nevland Figgjo IL)

Martin Uldal (Birkenes IL)

Mats Øverby (Lier IL)

Isak Leknes Frey (Bærum Skiklubb)

Johan-Olav Smørdal Botn (Stårheim IL)

Einar Hedegart (Inderøy IL) (sprint og jaktstart)


Kontaktperson: Anders Brun Hennum, tlf: 4804 3006

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway