Gå videre til innhold
Nyhetsbrev fra Norges Skiskytterforbund

Nyhet -

Nyhetsbrev fra Norges Skiskytterforbund

Det nærmer seg jul, og sesongen er godt i gang både i inn- og utland. Her kommer noen nyheter fra Norges Skiskytterforbund til medlemmer, kretser og klubber.

Skiskyttercross på Hovedlandsrennet 2024

Styret i NSSF har besluttet at skiskyttercross skal innføres i 2024, og at inneværende sesong brukes til å høste verdifull erfaring.

– Nye konsepter vil styrke dagens arrangementstilbud, og å ta inn skiskyttercross som et element i vårt konkurranseprogram er både innovativt og kan bidra til at flere utøvere får bedre skiferdigheter. I tillegg er det en spennende øvelse med mye action og spenning, sier Vegar Rolfsrud, bredde- og rekrutteringsansvarlig i Norges Skiskytterforbund. Les mer om skiskyttercross på HL her.

Uttakskriterier til ungdoms-OL

Styret i NSSF har vedtatt uttakskriteriene for Ungdoms-OL i Gangwon, Korea 19. januar til 1. februar 2024. Du finner dem her.

Nytt trenerutvklingstilbud fra NSSF

I vår satsing på klubbutvikling ønsker vi å gi inspirasjon og utviklingsmuligheter til trenere og frivillige i klubbene.

Ønsker dere besøk av en av våre trenerutviklere eller instruktører til en inspirasjonskveld eller et trener 1 kurs? Les mer om det nye tilbudet fra NSSF her.

Fagkveld om mental helse samlet 50 personer

Tirsdag 6. desember inviterte Norges Skiskytterforbund til digitalt fagforum sammen med Mental Helse Ungdom. Det var sentralstyremedlem Benedikte-Marie Lio, som gikk gjennom en rekke viktige temaer i sin presentasjon for de om lag 55 fremmøtte deltagerne på Teams.

Mental helse er ett av flere områder Norges Skiskytterforbund har satt på agendaen i arbeidet med sin langtidsplan fra mot 2026. I prosjektet om Bærekraft, vil mental helse ha en sentral plass forteller Emilie Nordskar, leder for marked og kommunikasjon i Skiskytterforbundet.

Har du innspill til temaer vi kan ta opp på neste fagkveld om mental helse for unge skiskyttere? Besøk denne siden og send inn dine forslag. Her finner dere presentasjonen som ble gjennomgått.

NSSF gjennomførte sin første breddesamling for para-utøvere


– Samlinga var svært vellykket, og tilbakemeldingene fra både utøvere og ledsagere er at dette var moro og lærerikt. I tillegg til sportslig utvikling og læring, hadde vi mye sosialt også som bidro til en fin ramme rundt helgen, forteller Jens Schjerven, para-ansvarlig i Norges Skiskytterforbundet.

Her kan du lese mer om para-samlingen på Natrudstilen 9. - 11. desember.



Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway