Gå videre til innhold
Nyhetsbrev fra Norges Skiskytterforbund 15. oktober 2020

Nyhet -

Nyhetsbrev fra Norges Skiskytterforbund 15. oktober 2020

Sesongen nærmer seg med stormskritt og vi ønsker å informere om ulike saker. Mange henvender seg til oss om fluor for sesongen 2020/21 - mer informasjon om dette vil bli publisert på våre hjemmesider over helgen. 

1: REGELENDRINGER OG TERMINLISTE

Norges Skiskytterforbund er opptatt av å legge best mulig til rette for aktivitet i skiskytter-Norge gjennom sesongen. Derfor har vi gjort noen endringer i terminlisten og midlertidige regelendringer for å sikre best mulig forutsetninger for å kunne gjennomføre en god konkurransesesong. Les mer her.

2: UTTAKSKRITERIER

Kriteriene for World Cup, VM, EM, IBU Cup, VM Junior og Bama Young Star er klart. Du finner dem her.

3: GRATIS OG SIKKER REGISTRERING PÅ ARRANGEMENT

Nå kan registrering av deltagere på idrettsarrangementer og treninger skje både enkelt og riktig. Gratis er det også. Norges idrettsforbund har i samarbeid med Vipps og fotballentusiast Martin Schei laget Qrona.nif.no, en enkel og fullverdig registreringsløsning for alle idrettsarrangementer og treninger.

Helsedirektoratet krever at Idretts-Norge fører lister over deltagere og publikum for å kunne spore smitte. Til nå har klubber og lag brukt både papirlister og eksisterende apper, men ofte med mangelfull informasjon og lite personvern.

Registrering med Vipps

Publikummere og utøvere sjekker inn på et arrangement ved å skanne en arrangements-QR, enten fysisk på stedet eller via nettsiden. For å registrere seg kan man velge Logg inn med Vipps og dele kontaktinformasjonen som ligger i Vipps-appen med ett klikk. Det går raskt, og man slipper å bruke tid på å fylle ut navn og kontaktinformasjon.

Arrangørene i klubbene kan enkelt opprette arrangementer ved å logge seg inn på Qrona.nif.no med Vipps eller Idrettens ID.

Hva er Vipps Logg inn?

Logg inn med Vipps gir superenkel registrering og innlogging, og den kan brukes av alle over 15 år som har Vipps. Brukerne slipper å fylle ut kontaktdata, fordi dette allerede ligger lagret i appen og deles med nettstedet etter at brukeren har godkjent delingen. Det er mye enklere enn å gjøre registreringer og logge på med brukernavn og passord. Vipps Logg inn brukes blant annet av Posten, Storebrand, Rikstoto og Egmont.

Gå hit for å komme igang.

5: NIF SMITTEVERNVEILEDER

Mandag 12. oktober er det kommet nye oppdateringer i den nasjonale smittevernveilederen for idrett. 

I veilederen gis det råd om hvordan idrettslag/foreninger på en forsvarlig måte kan ivareta smittevernet og forebygge tilfeldig eksponering for og spredning av covid-19. Målet med de foreslåtte smitteverntiltakene er å beskytte trenere/instruktører/frivillige, deltakere og foresatte under utøvelse av idrettsaktivitet.

4: SPØRREUNDERSØKELSE OM IDRETTEN OG VARSLINSRUTINER

Redaksjonen som lager dokumentarserien «Norge bak fasaden» for TV2 jobber for tiden med et program om norsk idrett. NIF har et strengt regelverk som skal gjøre idretten til et trygt sted å være for alle, og for de fleste er det også slik. Men enkelte utøvere opplever idretten som et utrygt sted.

Det er viktig for programskaperne å få et bilde av situasjonen slik den oppleves for dere som aktive i krets eller forbund, og er «hands on» med dette arbeidet. Derfor kontakter de nå alle særforbund og idrettskretser i Norge, med en kort spørreundersøkelse som de håper at så mange som mulig ønsker å svare på.

Undersøkelsen inneholder kun noen få spørsmål som vil ta 3-5 minutter å svare på. De har ikke mulighet til å se hvem som har sendt inn svarene – det er helt anonymt.

Her er spørreundersøkelsen: https://www.survio.com/survey/d/U0R9F9X4N7W6Y2R5T

Emner

Pressekontakt

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Halvor Lea

Halvor Lea

Pressekontakt Pressekontakt 419 00 021

Skiskyting - den mest attraktive idretten!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 165 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er "Skiskyting - den mest attraktive idretten!". Visjonen er basert på NSSFs verdier: begeistrende, samlende og nytenkende.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo