Gå videre til innhold
Muligheter for kurs!

Nyhet -

Muligheter for kurs!

Trener 1

Trener 1 er første trinn i NSSF trenerstige og retter seg mot trenere, foresatte, utøvere, tidligere utøvere og andre som har ønske om å bidra inn i skiskyttermiljøet.

Ved å ta et Trener 1 kurs kvalifiserer du deg til å være trener for barn i alderen 10-12 år.

Kurset består av en teoridel, som går over to kvelder, en praksisdag på syv timer, e-læringsmoduler og en praksisperiode. For å få kompetansen Trener 1 må alle delene av kurset være fullført.

Instruktørkurs til BAMA Skiskytterskole

Instruktørkurset retter seg mot de som skal holde BAMA skiskytterskole ute i klubbene. Her gis praktisk informasjon om skiskytterskolen, tips og råd, samt gjennomgang av de ulike leksjonene. Instruktørkursets varighet er 2 timer (1 time = 45 minutter) og holdes digitalt av Skiskytterforbundet. En instruktør må være 16 år eller eldre.

Dette kurset er også nyttig for foreldre som vil vite mer om de grunnleggende prinsippene i skiskyting slik at man lettere kan følge opp egne barn i idretten.

Inspirasjonskveld

Inspirasjonskveld er et lavterskeltilbud for trenere og foreldre som ønsker påfyll av nye aktiviteter og øvelser til skiskyttertreningene. Denne økta gjennomføres som barmarkstrening, rulleskitrening eller på ski, ut ifra sesong og ønske fra klubbene.

Inspirasjonskvelden vil være praktisk og deltakerne er selv med og prøver øvelsene ute på arenaen.  Instruktører kommer til klubbens hjemmearena og holder økta, som varer 1,5-2 timer. Det vil være en blanding av fysiske øvelser, skyteøvelser og kombinasjonsøvelser. Vi ser gjerne at nærliggende klubber gjennomfører en inspirasjonskveld sammen.

Kompetansekveld liggende skyting

På Kompetansekveld liggende skyting får du en innføring i grunnleggende skyteferdigheter og liggende skytestilling. Kurset retter seg mot ferske trener og foreldre som ønsker mer kunnskap om skyting og justering av liggende skytestilling. Målgruppen er trenere til utøvere i alderen 13-16 år.

Instruktører kommer til klubbens hjemmearena og holder kurset. Vi ser gjerne at nærliggende klubber gjennomfører denne kvelden sammen. Kretser kan også bestille en slik kveld for klubbene i sin krets.

De praktiske kusene gjennomføres ute i klubbene, men er ikke mulig å melde seg på. Det er klubben sitt ansvar å ta kontakt dersom dere ønsker oppfølging her.

For spørsmål eller bestilling av kursene til din klubb ta kontakt med Andrine Øverland Hatling på andrineoverland.hatling@skiskyting.no, eller Knut Kuvås Brevik på knutkuvas.brevik@skiskyting.no.

Flere av kursene er satt opp i terminlisten. Der inne finner du påmelding. Enkelte av dem kommer allerede til neste uke, så her gjelder det å få meldt seg på 😊 Mer detaljert informasjon om hvert av kursene finner du ved å følge denne lenken: https://skiskyting.no/utdanning-og-aktivitet/utdanning-og-kurs/.

Kontakter

Knut Kuvås Brevik

Knut Kuvås Brevik

Leder for trenerutvikling og utdanning Norges Skiskytterforbund 47645656

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund

Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway