Gå videre til innhold
Informasjon om ungdoms- og junior-VM 2021

Nyhet -

Informasjon om ungdoms- og junior-VM 2021

Hei alle sammen,

Myndighetenes restriksjoner fortsetter å gi utøvere i aldersgruppen 17-19 år begrenset mulighet for å delta i nasjonale konkurranser. Utifra disse forutsetningene har vi naturlig nok små muligheter for å gjøre et rettferdig uttak til ungdoms-VM 2021. Enn så lenge, får ikke 17-19 år konkurrere i Norge, og styret i Norges Skiskytterforbund har dermed vedtatt at NSSF kke sender en like stor tropp som opprinnelig planlagt til Ungdoms- og junior-VM i Obertilliach i 2021.

– Som forbund hviler det et stort ansvar for å ta vare på utøverne våre, og sikre at vi gjennomfører aktivitet på en forsvarlig måte. Ettersom det også er begrensede muligheter for rettferdige uttak, har styret valgt å ikke sende 17-19 år til VM i Obertilliach denne sesongen. Når smittetrykket er på et nivå som nå, mener vi dette er det mest forsvarlige, sier Arne Horten, president i Norges Skiskytterforbund.

I et normalt år sender NSSF et mindre støtteapparat til Ungdoms- og junior-VM enn vi gjør til verdenscup og IBU Cup, målt opp mot antall utøvere. I år vil mesterskapet kreve svært mye av utøvere og støtteapparat når det gjelder smitteverntiltak både i forkant, underveis og etterpå. Dette er også med i vurderingen som er gjort.

Utøvere i aldersgruppen 17-19 år har muligheten til å kvalifisere seg til mange fremtidige mesterskap og vi håper virkelig at alle finner motivasjon i å utvikle seg videre slik at man kan være aktuell for neste mesterskap i Soldier Hollow i USA i 2022.

– Vi kan godt forstå at utøverne som blir berørt er frustrerte over å ikke ha fått vist seg frem denne sesongen, hverken nasjonalt eller internasjonalt. Vi ber likevel om forståelse for beslutningen som er tatt i denne svært utfordrende perioden vi aller er inne i nå, sier Arne Horten, president i Norges Skiskytterforbund.

Med ønske om en god treningstid og julefeiring.

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Skiskyting - vi skal være verdens beste skiskytternasjon på alle områder!

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon på alle områder. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway