Følg Norges Skiskytterforbund

Informasjon om ungdoms- og junior-VM 2021

Nyhet   •   des 17, 2020 18:06 CET

Hei alle sammen,

Myndighetenes restriksjoner fortsetter å gi utøvere i aldersgruppen 17-19 år begrenset mulighet for å delta i nasjonale konkurranser. Utifra disse forutsetningene har vi naturlig nok små muligheter for å gjøre et rettferdig uttak til ungdoms-VM 2021. Enn så lenge, får ikke 17-19 år konkurrere i Norge, og styret i Norges Skiskytterforbund har dermed vedtatt at NSSF kke sender en like stor tropp som opprinnelig planlagt til Ungdoms- og junior-VM i Obertilliach i 2021.

– Som forbund hviler det et stort ansvar for å ta vare på utøverne våre, og sikre at vi gjennomfører aktivitet på en forsvarlig måte. Ettersom det også er begrensede muligheter for rettferdige uttak, har styret valgt å ikke sende 17-19 år til VM i Obertilliach denne sesongen. Når smittetrykket er på et nivå som nå, mener vi dette er det mest forsvarlige, sier Arne Horten, president i Norges Skiskytterforbund.

I et normalt år sender NSSF et mindre støtteapparat til Ungdoms- og junior-VM enn vi gjør til verdenscup og IBU Cup, målt opp mot antall utøvere. I år vil mesterskapet kreve svært mye av utøvere og støtteapparat når det gjelder smitteverntiltak både i forkant, underveis og etterpå. Dette er også med i vurderingen som er gjort.

Utøvere i aldersgruppen 17-19 år har muligheten til å kvalifisere seg til mange fremtidige mesterskap og vi håper virkelig at alle finner motivasjon i å utvikle seg videre slik at man kan være aktuell for neste mesterskap i Soldier Hollow i USA i 2022.

– Vi kan godt forstå at utøverne som blir berørt er frustrerte over å ikke ha fått vist seg frem denne sesongen, hverken nasjonalt eller internasjonalt. Vi ber likevel om forståelse for beslutningen som er tatt i denne svært utfordrende perioden vi aller er inne i nå, sier Arne Horten, president i Norges Skiskytterforbund.

Med ønske om en god treningstid og julefeiring.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.