Gå videre til innhold
IBUs Æresmedalje i gull til Tora Berger og Johnny Rognstad

Nyhet -

IBUs Æresmedalje i gull til Tora Berger og Johnny Rognstad

Under lørdagens renn i Holmenkollen delte IBU ut to æresmedaljer i gull til henholdsvis Tora Berger og Johnny Rognstad. Dette er den aller høyeste utmerkelsen som deles ut av IBU.

Følgende sies om de to :

IBU Æresmedalje i gull tildeles Tora Berger. Med annerkjennelse og takknemlighet for hennes personlige bidrag og hennes sportslige prestasjoner som tildigere skiskytter. Tora vant verdenscupen totalt 2012-2013 sesongen, 1 gull medalje under vinter OL i 2010 ( normaldistanse), 1 sølvmedalje (jaktstart) og 1 bronsemedalje (stafett) under vinter OL i 2014, 3 gullmedaljer under VM i 2013 (normaldistanse, jaktstart og stafett) og 2 gullmedaljer under VM i 2012 ( normaldistanse og fellestart). Hun har tilsammen 28 seiere i Vinter OL, VM og World Cup under hennnes aktive karriere innenfor skiskyting.

IBU Æresmedalje i gull tildeles Johnny Rognstad. Med annerkjennelse og takknemlighet for hans innsats som en av grunnleggerne og mangeårige medlem av IBUs Tekniske komite i perioden 1993-2014 og for hans utmerkede og dedikerte innsats til utviklingen av Skiskyttersporten i Norge og verden for øvrig.

Tora og Johnny er begge to flotte representanter for norsk og internasjonal skiskyting, henholdsvis som utøver og TD. Gullmedaljen of honor er meget velfortjent. De beste gratulasjoner fra Norges Skiskytterforbund, sier Generalsekretær Rakel Rauntun.

Foto: Ragnar Singsaas. Ved bruk av bilde må foto krediteres Ragnar Singsaas.

Emner

Kontakter

Morten Djupvik

Morten Djupvik

Pressekontakt Generalsekretær 91683540
Emilie Nordskar

Emilie Nordskar

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Media 90055379

Verdens ledende skiskytter-nasjon

Norges Skiskytterforbund ble stiftet 10. desember 1983. NSSF har ca. 7000 medlemmer fordelt på 160 klubber og 15 skiskytterkretser.

Norges Skiskytterforbunds visjon er å være verdens ledende skiskytternasjon. Langtidsplanen for 2022-2026 er derfor organisert på en ny måte. Våre verdier som skal være synlig i alt vi gjør er: Begeistrende, Idrettsglede, Samlende og Ekte.

Skiskyting er en meget populær idrett, som siden 2002 har vært i toppen av statistikk over Norges mest populære idretter. Vi har flotte profiler for skiskyting, engasjerte trenere og ildsjeler på grasrotnivå.

Norges Skiskytterforbund
Sognsveien 75A1
0840 Oslo
Norway