Følg Norges Skiskytterforbund

Til norske redaksjoner og akkrediterte til VM i skiskyting i Holmenkollen – medieopplegg og oversikt over pressemøter

Pressemelding   •   feb 24, 2016 15:30 CET

Det er en drøy uke til første VM-øvelse i Holmenkollen, og vi ser fram til et spennende mesterskap på hjemmebane!

Vi gleder oss også til å videreføre et godt VM-samarbeid med mediene gjennom mange år. Som dere er kjent med, har vi hatt gode rutiner for samspillet med mediene, basert på intervjulister og muligheter for en-til-en-intervjuer, noe som har fungert godt for de fleste. Når VM nå gå på hjemmebane, ser vi av akkrediteringsoversiktene fra arrangørene og påtrykket fra nasjonale og internasjonale medier at våre velfungerende systemer ikke lar seg gjennomføre med så mange medier med sine ulike behov.

På dette grunnlaget har vi lett etter egnede modeller for gjennomføring av mediemøtene. Målet har vært å velge modeller som kan ivareta behovene til skrivende presse, rettighetshaver, øvrige TV-medier og utøvere på en best mulig måte. 

Vi kommer til å gjennomføre mediemøtene etter to modeller:

  1. Mediemøte med alle løperne i troppen (tirsdag 1. mars). Det vil først bli en regissert fellesseanse med PA-anlegg på scenen. Her vil hele troppen være tilstede, men det vil være fokus på mixed-laget mm, samt foto av hele troppen og av mixed-laget (eventuelt med påfølgende spørsmål fra salen). Deretter vil det bli en provisorisk «mixed-zone» langs veggene (se bilde 5203 nederst i saken), hvor alle løperne vil være tilgjengelige for mediene på hver sin stasjon/posisjon i om lag 20-30 minutter etter fellesseansen på scenen. Det vil da være opp til de ulike mediene/journalistene å sirkulere for å prate med aktuelle løpere. For at dette skal fungere, forutsetter det fleksibilitet, god kollegialitet og respekt for hverandre, herunder forståelse for utøvernes behov for en viss distanse av smittehensyn. Rent praktisk kan man da se for seg at en gruppe journalister vil samle seg rundt utøver C en stund, mens utøver F vil være tilgjengelig alene. 10 minutter senere er kanskje utøver C tilgjengelig for en-til-en. Vi kan aldri garantere at mediene får utøverne alene, men en viss flyt bør dette opplegget kunne gi. Vår tanke er at dette vil kunne gi en bedre frihet for egne saker og vinklinger, enn et hundre prosent scenebasert opplegg. For å få dette til å fungere må altså alle vise hensyn.
  2. Pressemøter med 3-4 utøvere, som i praksis vil gjelde alle pressemøtene utenom det første. Foran konkurransene (bortsett fra mixed-stafetten), hvor vi stiller med de aktuelle løperne som skal gå, vil det først bli en fellesseanse på scenen, hvor det vil bli stilt noen få spørsmål fra undertegnede i starten. Deretter er det opp til dere i mediene å stille spørsmål i plenum. Etter fellesseansen vil vi gi en begrenset mulighet for å stille oppfølgingsspørsmål. Vi vil da etablere en provisorisk «mixed zone» ved langveggen (se bilde 5204 nederst i saken). Her vil det bli intervjuposisjon med mulighet for et kort TV-intervju (2-3 minutter) for NRK som rettighetshaver, en posisjon for et kort TV-intervju (2-3 minutter) for TV 2 som sub-lisensiert kanal, og en posisjon for kort web-TV-intervju (2-3 minutter) for ulike web-kanaler samlet. I tillegg vil det bli en bredere posisjon, hvor utøverne vil være til disposisjon for skrivende medier etter vanlig mixed-zone-praksis i anslagsvis 7-10 minutter


Planlagte mediemøter (alle i Saga C på Scandic Holmenkollen Park):

  • Tirsdag 1. mars klokken 10.00-10.45 Oppstarts-mediemøte for hele troppen. Gjennomføring som beskrevet i punkt 1.
  • Fredag 4. mars klokken 10.00-10.30 Pressemøte sprint, kvinner (minus Tiril Kampenhaug Eckhoff, som har sin pressekonferanse foran sprinten i regi av Fischer). Gjennomføring som beskrevet i punkt 2.
  • (Fredag 4. mars klokken 12.30 Pressemøte Fischer, pressekonferanserom stadion, med blant andre Tiril Kampenhaug Eckhoff og Tarjei Bø)
  • Fredag 4. mars klokken 14.00-14.30 Pressemøte sprint, menn (minus Tarjei Bø, som har sin pressekonferanse foran sprinten i regi av Fischer)
  • Mandag 7. mars klokken 13.30-14.00 Pressemøte 15 km kvinner
  • Tirsdag 8. mars klokken 13.30-14.00 Pressemøte 20 km menn
  • Torsdag 10. mars klokken 13.00-13.30 Pressemøte/fotoshoot stafett, kvinner
  • Fredag 11. mars klokken 13.00-13.30 Pressemøte/fotoshoot stafett, menn

Møteplasser utover de ovennevnte mediemøtene, vil være mixed zone etter konkurransene, pressekonferanser for medaljevinnere og mixed zone for medaljevinnere på Medal Plaza (premieutdeling hver konkurransekveld klokken 20.00 i sentrum). Basert på tidligere erfaringer, vil det kunne bli aktuelt å gi fri fra mediemøtene for utøvere som har hatt spesielt mye mediepågang (for eksempel på grunn av gode resultater og påfølgende medieoppmerksomhet/-forpliktelser).

Vi minner også om at løperne under mesterskapet ikke ønsker å bli kontaktet av mediene på telefon/sosiale medier, og at all kontakt går via medieansvarlig for troppen, Halvor Lea, mobil 419 00 021, e-post halvor.lea@olympiatoppen.no. Det vil dessverre ikke bli anledning til telefonintervjuer under VM. Det er rekordmange norske medier akkreditert, og vi må benytte all mediekapasitet til å følge opp journalistene som er til stede.

Vi gleder oss til et hyggelig samarbeid og et spennende VM!

Med vennlig hilsen,
Halvor Lea
Medieansvarlig for den norske troppen i VM

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.